جهت آغاز فرایند راه اندازی وب سایت خود، شما نیاز به پیش نیاز هایی دارید تا بتوانید یک وب سایت را راه اندازی نموده تا کاربران بتوانند به آن مراجعه نمایند. سه قسمت مهم برای راه اندازی وب سایت، دامنه، سرویس هاست و محتوای وب سایت می باشد.
اما دامنه چیست؟ حتما بارها این کلمه به گوشتان خورده است یا اصطلاحاتی مانند موارد زیر را شنیده اید:
- دامنه ملی
- دامنه فارسی
- دامنه بین المللی
دامنه چیست؟
دامنه را می توان هویت وب سایت شما عنوان نمود. دامنه همان آدرسی می باشد که کاربران در مرورگر وارد نموده و از آن طریق امکان مشاهده وب سایت شما را دارا می باشند. دامنه همان آدرس وب سایت شما در فضای مجازی می باشد و آن را می توانید با آدرس سازمان یا خانه یا فروشگاه خود در دنیای واقعی مقایسه نمایید.
در فضای مجازی و دنیای اینترنت همواره بهتر است نام دامنه را متناسب با حیطه فعالیت وب سایت خود انتخاب نمایید تا کاربر با مراجعه به وب سایت گمراه نشود.
تمامی دامنه ها دارای دو بخش اصلی می باشند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم:
بخش اول – نام دامنه:
نام دامنه نام انتخابی و دلخواه شما می باشد. برای نمونه دامنه arsamhost.com را در نظر بگیرید، نام انتخابی و دلخواه ما arsamhost می باشد و توسط ما انتخاب شده است.
دقت نمایید در انتخاب نام دامنه سادگی و ارتباط آن با محتوای وب سایت و حیطه فعالیت شما دارای اهمیت می باشد و حس خوشایندی را برای کاربران ایجاد می نماید.
به صورت معمول شما قابلیت انتخاب دامنه با تعداد حروف محدود یا کم و یا اسم ها و کلمات معروف را دارا نمی باشید و این دامنه ها از پیش ثبت شده اند بنابراین از تلاش برای ثبت آن ها خودداری نمایید.
نام دامنه هایی که دارای نام های معروف می باشند با نام دامنه های پرمیوم شهرت دارند.
اما دامنه پرمیوم چیست ؟ چه تفاوتی با دامنه های دیگر دارد؟
دامنه های پرمیوم دامنه هایی می باشند که نام های خاصی داشته و از طرف شرکت بین المللی ثبت دامنه یا اشخاصی خاص به ثبت رسیده اند و دارای دو وضعیت می باشند:
- این دامنه ها متعلق به یک کسب و کار و سازمان بزرگ بوده و به صورت معمول به هیچ عنوان قابلیت ثبت ندارند.
- برخی از این دامنه ها نام هایی می باشند که آسان و بسیار زیرا می باشند و دارای ارزش مالی بسیار بالایی می باشند به همین دلیل هزینه خرید آنها بسیار بسیار بالاتر از قیمت عادی ثبت دامنه های دیگر می باشد.
بخش دوم – پسوند دامنه:
پسوند دامنه ها به صورت معمول در گذشته نشان دهنده حیطه فعالیت وب سایت و دامنه شما بوده است. پسوند های دامنه به دسته بندی های متفاوتی تقسیم بندی شده که نیازی به اطلاعات نداشته و در کسب و کار شما خللی ایجاد نمی کند.
یکی از رایج ترین پسوند های دامنه که دارای شهرت فراگیری می باشد .com می باشد که خلاصه کلمه commercials می باشد و برای امور تجاری معروف بوده است اما این پسوند فراگیر شده و برای وب سایت ها با محتوای متفاوتی به کار می روند.
پسوند های رایج که به صورت معمول دیگر به حیطه فعالیت وب سایت شما ارتباطی نداشته و در صورت تمایل می توانید آنها را انتخاب نمایید را می توان موارد زیر نامید:
.com
.info
.net
.org
.ir
حتما شما نیز بار ها نام دامنه ملی یا بین المللی به گوشتان خورده است. اما دامنه ملی چیست؟ چه تفاوتی با دامنه های بین المللی دارد؟
دامنه ملی چیست؟
دامنه ملی به دامنه ای گفته می شود که دارای پسوند .ir باشد. این دامنه ها مخصوص کشور ایران می باشند و توسط سازمان جهانی ثبت دامنه ها در اختیار کشور ایران قرار داده شده است.
پسوند .ir خود دارای تنوع مناسبی می باشد مانند .co.ir که برای سازمان ها و شرکت های حقوقی و ثبت شده به کار رفته و برای ثبت این دامنه شما می بایست دارای مدارک معتبر ثبت شرکت خود باشید.
یا پسوند هایی مانند .org.ir یا .ac.ir که این پسوند ها هر کدام دارای شرایط خاص خود برای ثبت می باشند. به صورت کلی بهتر است همواره نام دامنه و پسوند دامنه خود را ساده انتخاب نمایید تا کاربر به آسانی نام وب سایت شما را به خاطر بسپارد.
رایج ترین پسوند دامنه ملی جهت ثبت دامنه .ir بوده و مرجع ثبت دامنه های ملی نیز وب سایت ایرنیک می باشد.
وب سایت ایرنیک نماینده سازمان جهانی بوده اما در راستای رفاه حال کاربران جهت ثبت دامنه، نمایندگی هایی را به صورت مستقیم به سازمان های بخصوصی جهت ثبت دامنه ارائه می دهد تا کاربران بتوانند از طریق این سازمان ها اقدام به ثبت دامنه نمایند.
البته به صورت کلی اقدام ثبت دامنه از طریق سایت ایرنیک نیز وجود دارد اما بهتر است دامنه را از طریق نماینده مستقیم سایت ایرنیک ثبت نمایید تا در صورت وجود هرگونه مشکلی از پشتیبانی ۲۴ ساعته بهره مند شوید.
غیر از دامنه هایی که با پسوند .ir به پایان می رسند تمامی پسوند های دیگر دامنه های بین المللی می باشند.
چگونه بهترین نام دامنه را برای وب سایت خود انتخاب نمایم؟
دقت نمایید برای ثبت دامنه همواره می بایست نکاتی را مد نظر داشته باشید:
- در ابتدا همانطور که ذکر شده سعی کنید دامنه وب سایت شما و حیطه فعالیت وب سایت شما بهم دیگر مرتبط باشند. این امر علاوه بر ایجاد حس رضایت در برخی حیطه های فعالیت باعث ایجاد حس اعتماد برای کاربر نیز میگردد.
- به صورت معمول نام دامنه را آسان و کوتاه انتخاب نمایید و از پیچیده نمودن نام دامنه خود خودداری نمایید. حروفی مانند o یا u در انتخاب نام دامنه بسیار می تواند گیچ کننده باشد. برای نمونه در صورتی که نام فروشگاه شما فروشگاه سعید باشد و قصد ثبت دامنه سعیدشاپ را داشته باشید کاربر شما به چه صورت می بایست نام وب سایت شما را وارد نماید؟ saeedshop یا saeidshop یا …. همانطور که مشاهده می نماید بهتر است اسامی که انتخاب می نمایید بدین صورت نباشد تا کاربر شما گمراه نشود.
- مهمترین نکته، از استفاده از نام دامنه هایی مشابه برند های معتبر و سازمان های بزرگ اجتناب نمایید. علاوه بر اینکه این امر می تواند در زمینه تبلیغات و معرفی وب سایت در جستجوگرها برای شما شاید مشکلاتی را اضافه نماید، این سازمان ها می توانند با پیگیری حقوقی از طریق سازمان جهانی ثبت دامنه و با توجه به اعتبار و مدارک ثبت برند خود، اقدام به سلب مالکیت دامنه نمایند و این امر محتمل می باشد و هیچ تضمینی در این زمینه وجود ندارد.
- همواره دامنه ها را از مراکز معتبر و مجاز تهیه نمایید. برای ثبت دامنه های ملی شما می توانید از طریق وب سایت ارسام هاست که نماینده مستقیم سایت ایرنیک می باشد اقدام نمایید. در رابطه با دامنه های بین المللی دقت نمایید متاسفانه به دلیل تحریم های بین المللی، امکان نمایندگی مستقیم از طریق سازمان ثبت جهانی دامنه برای هیچ سازمان ایرانی وجود نداشته اما نمایندگی از نماینده های معتبر ایشان اخذ شده و شما می توانید از طریق ارسام هاست اقدام به ثبت دامنه نمایید.
ارسال دیدگاه