تفاوت بین pop3 و imap در اوت لوک چیست؟
در دنیای آنلاین، شما همواره از ایمیل به هر صورتی استفاده نموده اید، چه ایمیل اکانت های شرکت هایی مانند جی میل و یا ایمیل های اکانت های سازمانی یا شخصی، اما زمانی که قصد داشته باشید ایمیل اکانت خود را بر روی یک نرم افزار میل کلاینت مانند اوت لوک بر روی رایانه خود تنظیم نمایید تا ایمیل ها را در نرم افزار مذکور دریافت نمایید و نیازی به بررسی هر باره آدرس وب نداشته باشید، گزینه هایی مانند Imap و یا Pop3 را مشاهده می نمایید. سوالی که برای بسیاری از کاربران وجود دارد این است که Imap چیست؟ Pop3 چیست؟ پروتکل های ارسال ایمیل چه تفاوت هایی با هم دارند؟
در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.
در ابتدا دقت نمایید هر دو دو پروتکل جهت ارتباط با میل سرور شما می باشد و کلیت استفاده از هر دو پروتکل یکسان است بدین صورت که از هر دو می توانید برای دریافت ایمیل، ارسال ایمیل و مدیریت ایمیل اکانت خود استفاده نمایید و در این ویژگی ها تفاوتی با یکدیگر ندارند. این دو پروتکل اما در برخی ویژگی هایی دیگر که شاید برای شما حائز اهمیت و کاربردی باشد تفاوت دارند که در ادامه آنها را بررسی می کنیم :
پروتکل pop3
در استفاده از پروتکل Pop3 شما این قابلیت را دارا می باشید که ایمیل های فولدر اینباکس Inbox خود را در رایانه شخصی خود دانلود نمایید یا در نرم افزار دریافت و ارسال ایمیل خود مانند اوت لوک تنظیماتی اعمال نموده تا به صورت دوره ای و در زمان مشخصی ایمیل ها حذف شوند. این ویژگی دارای مزیت هایی می باشد :
- در ابتدا این امر باعث خالی شدن فضای دیسک و سرور ایمیل شما و ایمیل اکانت شما به صورت دوره ای میگردد بنابراین نگرانی شما بابت پر شدن دیسک و فضای ایمیل ها را کاهش می دهد.
- با توجه به وجود یک نسخه بک آپ از ایمیل ها در رایانه شخصی شما ، در صورت وجود مشکلی برای ایمیل سرور ، شما بک آپ ایمیل های خود را به صورت کامل در رایانه شخصی خود در دسترس دارید که البته قابل انتقال به رایانه دیگر نیز می باشد.
البته Pop3 دارای معایبی می باشد که بزرگترین نقص آن را می تواند عدم امکان همگام سازی ( sync نمودن ایمیل ) عنوان نمود. فرض کنیم شما یک ایمیل اکانت را بر روی یک رایانه تنظیم نموده اید. زمانی که ایمیلی را ارسال می نمایید ایمیل مورد نظر در فولدر sent اوت لوک نصب شده در رایانه شما وجود دارد اما در سرور ایمیل شما چنین ایمیلی وجود ندارد. در حقیقت و به صورت ساده Pop3 ایمیل های ارسالی را سینک و همگام سازی نمی کند.
پروتکل imap
در پروتکل Imap شما قابلیت همگام سازی یا سینک را دارا می باشید و ایمیل های ارسالی و دریافتی بین ایمیل اکانت های رایانه های مختلف قابل مشاهده می باشد. در حقیقت در Imap بر خلاف Pop3 ایمیل ارسالی شما نیز بر روی سرور Sync خواهد شد . برای نمونه فرض کنید شما دارای سازمان یا فروشگاه کوچکی می باشید که قصد دارید ۲ الی هر تعدادی که مد نظر شما می باشد یک ایمیل اکانت برای نمونه ایمیل اکانت Info سایت شما را بررسی و به درخواست های دریافتی پاسخ دهند. طبیعتا برای این مورد نیاز می باشد کاربران با یکدیگر هماهنگ بوده و ایمیل های ارسالی و دریافتی را نیز بتوانند مشاهده نمایند. در این صورت بهتر است از قابلیت Imap استفاده شود.
نکات پایانی
نکته مهم: دقت کنید زمانی که از پروتکل Pop3 استفاده می کنید چون امکان دانلود یک نسخه از ایمیل ها را بر روی رایانه شخصی خود دارید بنابراین همانطور که گفته شده در صورت از بین رفتن سرور نیز اطلاعات شما در رایانه شخصی شما موجود است اما در صورت استفاده از پروتکل Imap چنین موردی وجود نداشته و شما به ایمیل ها بر روی سرور دسترسی دارید بنابراین می توان یکی از تفاوت های اصلی این دو پروتکل را این نکته در نظر داشت که زمانی که شما از pop3 استفاده می نمایید در صورت تغییر بر روی ایمیل ها ، می توان این تغییرات را تنها بر روی رایانه شخصی خود انجام دهید و ایمیل های روی سرور را تغییری ندهید اما در صورتی که از پروتکل Imap استفاده می نمایید هر تغییری بر روی ایمیل ها مانند حذف، جابجایی یا فولدر بندی و انتقال بدهید، توسط کاربران دیگر قابل مشاهده می باشد .
ارسال دیدگاه