ستاد ساماندهی چیست؟
ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به عنوان مرجع احراز هویت مدیران تمام پایگاههای اینترنتی بوده و وابسته به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. تمامی اطلاعات ثبت شده سایتها در این ستاد در کارگروه تعیین محتوای مجرمانه مورد استفاده قرار میگیرد. طبق آخرین اطلاعیه در صورتیکه مشخصات مدیر یک سایت در ساماندهی ثبت شده باشد، چنانچه وی در اسرع وقت نسبت به حذف محتوای اعلام شده از طرف ستاد، اقدام نماید، سایت او فیلتر نخواهد شد.
اهمیت ثبت کسب و کار اینترنتی در ستاد ساماندهی
هنگامی که سایتی در ستاد ساماندهی ثبت می شود این سازمان سایت و مالک یا مالکین آن را احراز هویت کرده و یک لوگو به سایت میدهد. این لوگو مانند نماد اعتماد الکترونیکی می تواند در افزایش اعتماد کاربر موثر باشد. یکی دیگر از اهمیت دریافت نماد ساماندهی می توان به این موضوع اشاره کرد که برخی سایت ها بنابر دلایل مختلف در لیست سایت های فیلترینگ قرار می گیرد بعضا پیش آمده است که سایتی به صورت اشتباه نیز در این لیست قرار بگیرد، داشتن نماد ساماندهی مانع از ورود شما به لیست فیلترینگ می شود.
آیا ثبت در ساماندهی برای تمامی سایت ها اجباری است؟
در حال حاضر اجباری برای ثبت در این سامانه وجود ندارد اما اعلام شده است که به زودی تمام وب سایت ها ملزم به دریافت این مجوز هستند. به این نکته توجه کنید که اگر قبل از اعلام اجباری شدن اقدام به ثبت در این سامانه کنید طی کردن مراحل دریافت ساده تر و در زمان کمتری انجام می شود اما هنگامی که تمام سایت ها ملزم به دریافت این مجوز شوند به صورت ناخودآگاه فیلترهایی که باید از آن عبور کنند بیشتر می شود و به علت تعداد درخواست های بالا پروسه دریافت نماد ساماندهی زمان بیشتری را از شما می گیرد. پس بهتر است بعد از انجام اقدامات اولیه سایت خود به فکر دریافت نماد ساماندهی باشید تا در آینده با مشکل مواجه نشوید.
انواع لوگو نماد ساماندهی
ستاد ساماندهی لوگو خود را به دو صورت موقت و دائمی به سایت ها اعطا می کند که در ادامه به بررسی تفاوت این دو لوگو می پردازیم.
نشان موقت: نشان موقت ۳ ماه اعتبار دارد و زمانی به یک سایت اعطا می شود که متقاضی تعهدنامه الکترونیک موجود در سایت ساماندهی را پر کرده باشد و احراز هویت او انجام شده باشد اما صلاحیت او هنوز به تایید نرسیده است.
نشان دائمی: نشان دائمی ۶ ماه اعتبار دارد و بعد از اینکه صلاحیت فرد برای انجام فعالیت مورد نظر تایید شود به سایت اعطا می شود.
مدارک لازم برای دریافت نماد ساماندهی
برای اینکه کار دریافت نماد ساماندهی برای شما راحت تر باشد ما تمام مدارک مورد نیاز را در این بخش لیست کرده ایم. شما در ابتدا تک تک این مدارک را تهیه کنید سپس اقدام به ثبت نام در سایت ساماندهی کنید.
مورد اول: تصویر کارت ملی برای اشخاص حقیقی، شناسه ملی برای اشخاص حقوقی، پروانه کار برای اتباع خارجی
مورد دوم: تصویر کارت یا پایان خدمت یا معاف از خدمت یا گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان کمتر از ۵۰ سال
مورد سوم: دریافت گواهی صلاحیت شخصی از طریق نیروی انتظامی
مورد چهارم: ارائه نشانی محل کار یا اقامتگاه قانونی متقاضی
مورد پنجم: گواهی اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات های قطعی شده
مورد ششم: گواهی گذراندن دوره احکام مرتبط با کسب و کار
مورد هفتم: گواهی تایید ویژگی های تخصصی کسب و کار مجازی از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی
مورد هشتم: پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی دانشگاهی مرتبط، یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور برای صنوف.
مورد نهم: مصوبه هیأت مدیره برای صدور پروانه کسب به نام مدیر عامل یا یکی از صاحبان امضاء مطابق اساسنامه و آخرین آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی
مراحل دریافت نماد ساماندهی
برای دریافت نماد ساماندهی باید از طریق سامانه samandehi.ir اقدام به ثبت نام کنید. هنگامی که وارد این سایت می شوید با صفحه مشابه تصویر زیر رو به رو می شوید که باید روی گزینه ثبت وب سایت کلیک کنید.
دریافت نماد ساماندهی
بعد از آن باید قدم به قدم تمام اطلاعات و مدارک خواسته شده را وارد سایت کنید. به صورت کلی برای دریافت نماد ساماندهی مراحل زیر را باید طی کنید.
– ثبت نام در سایت ساماندهی
– تکمیل فرم اطلاعات
– احراز هویت
– افزودن رسانه بر خط خود
– انجام تاییدیه های فنی
بعد از انجام اقدامات گفته لوگو نماد ساماندهی به شما داده می شود شما می توانید این لوگو را از طریق لینکی که سامانه به شما می دهد در هر جایی از سایت خود قرار دهید. وجود این نماد در سایت باعث افزایش اعتبار شما در بین کاربران می شود. شاید فکر کنید دریافت این نماد زمان بر باشد اما شما یک بار زمان برای دریافت آن می کنید و اعتبار آن برای سایت شما همیشگی است. همان طور که گفتیم اعتبار موقت نماد ۶ ماهه است که بعد از ۶ ماه باید آن را تمدید کنید، تمدید آن زمان زیادی از شما نمی گیرد.
ثبت دامنه های خاص
برخی از دامنه ها وجود دارد که nic آن ها را band اعلام می کند بدین معنی که شما اجازه ثبت آن ها را ندارید مانند:
Ghanoon.ir
dolat.ir
منظور ما از دامنه های خاص این دامنه ها نیستند.
دامنه هایی هستند که بنابر دلایلی به صورت معمول در دسترس نیست اما از طریق مکاتبات و درخواست در سامانه ساماندهی می توانید آن ها را ثبت کنید. برای این که موضوع روشن شود با یک مثال پیش می رویم:
ما در یکی از پروژه های خود که در حوزه فروش لوازم دیجیتا فعالیت می کرد قصد راه اندازی سایت با دامنه bnbkala را داشتیم اما سایت ایرنیک اجازه ی ثبت هم چنین دامنه ای را به ما نمی داد و با اروری تحت عنوان زیر رو به رو شدیم:
remarks: This domain is only available for registration under certain conditions
این جمله به این معنی است:
نکات: این دامنه فقط تحت شرایط خاصی برای ثبت در دسترس است
حالا فکر می کنید چرا ما با این مشکل مواجه شدیم کلمه bnb به معنی بیت کوین است اگر شما کلمه bnb را جست و جو کنید با سایت های مرتبط با بیت کوین رو به رو می شوید و چون در کشور ما ایران بیت کوین غیرقانونی است اجازه ی ثبت همچین دامنه ای را به صورت معمول به ما نمی دهد.
ما از طریق سامانه ساماندهی درخواست خود را برای ثبت این دامنه انجام می دهیم توجه داشته باشید که دامنه فقط به نام کسی ثبت می شود که مشخصات او در سامانه وارد شده است نمی تواند یک فردی در سامانه درخواست بدهد سپس دامنه به نام فرد دیگری ثبت شود.
ارسال دیدگاه