blog image

gtmetrix به ایرانیان سرویس نمی دهد؟

به تازگی gtmetrix  پیامی را مختص ایران در سایت خود منتشر کرده در ارتباط با عدم ارائه سرویس به ایرانیان. متن این پیام به شکل زیر است: 

“اطلاعیه مهم

به دلیل تحریم های دولتی، GTmetrix دسترسی بازدیدکنندگان از ایران را در ۱۹ می ۲۰۲۲ محدود خواهد کرد.

بازدیدکنندگان از ایران پس از این تاریخ نمی توانند از GTmetrix استفاده کنند.

بابت ناراحتی صمیمانه پوزش می طلبیم.”

کاربرد gtmetrix

یکی از فاکتورهای اساسی در سئو و تجربه کاربری سرعت یک وب سایت است. یکی از ابزارهای مهم برای سنجش سرعت سایت gtmetrix  است که درصد خطای کمتری نسبت به سایر سایت ها دارد و همین دلیل باعث محبوبیت او شده است. هم چنین با توجه به اطلاعاتی که gtmetrix  از سایت شما تحلیل می کند و. در اختیارتان قرار می دهد می توانید سرعت سایت خود را بهینه کنید. سرعت سایت هم برای سئو و هم برای کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است. 

عدم ارائه سرویس به ایرانی ها

سایت جی تی متریکس به تازگی در وب سایت خود پیامی منتشر کرده است مبنی بر اینکه از تاریخ ۱۹ می ۲۰۲۲ یعنی ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ ایرانی ها نمی توانند از این سایت استفاده کنند و از این بابت پوزش طلبیده است. دلیل این محدودیت را تحریم های دولتی اعلام کرده است. 

تا کنون اطلاعات بیشتری در این باره وجود ندارد اگرچه gtmetrix یک ابزار مهم و کاربردی است اما به هر دلیلی که نتوان از آن استفاده کرد جای نگرانی نباید وجود داشته باشد. بارها درباره ابزارهای سئو صحبت کرده ایم یک سئو کار نباید کار خود را وابسته به این ابزارها کند بلکه تنها باید از آن کمک بگیرید.  ما در ادامه این مبحث به معرفی چند ابزار جایگزین می پردازیم. 

اما راهکار اساسی چیست؟

سئو کاران وبمستران، طراحان سایت و کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند بهتر است قبل از این که به دنبال ابزار جایگزین باشند بر اساس تجربیاتی که از قبل دارند فاکتورهای مهم برای بهینه سازی سرعت سایت را به شکل دقیق روی پروژه مورد نظر خود پیاده سازی کنند تا جایگزین مناسبی برای gtmetrix  پیدا کنند. 

معرفی سایت های جایگزین gtmetrix

در این بخش از مقاله به معرفی چند سایت برای سنجش سرعت سایت اشاره می کنیم. نمی توان هیچ یک از این سایت ها را هم رده gtmetrix  دانست اما اگر اصرار به استفاده از ابزارهای سنجش سرعت سایت دارید می توانید از موارد زیر کمک بگیرید. 

۱- ابزار Google PageSpeed Insights

یکی از ابزارهای محبوب گوگل Google PageSpeed Insights است که می توانید برای بررسی سرعت لود سایت خود از آن استفاده کنید و یک آنالیز کلی از سایت به دست آورید تا بتوانید مواردی که نیاز به بهبود دارد را اصلاح کنید. 

۲- ابزار pingdom

این ابزار در بین وبمستران محبوبیت زیادی دارد به این دلیل که شما می توانید سرعت سایت خود را از طریق چند سرور مورد بررسی قرار دهید. این موضوع کمک می کند شما بتوانید سرعت سایت خود را در مکان های مختلف مثلا داخل کشور، اروپا و آمریکا با یک دیگر مقایسه کنید. این ابزار برای سایت هایی که چند زبانه هستند و هم دارای مشتریان داخلی و هم خارجی می باشند بسیار اهمیت دارد. علاوه بر این pingdom  به شما اندازه صفحات وب سایت را نشان می دهد و از این طریق می توانید تشخیص دهید کدام صفحه زودتر و کدام صفحه دیرتر لود می شود. 

۳- ابزار webpage test

این ابزار به شما اجازه می دهد سرعت سایت خود را در مرورگرهای مختلف مانند گوگل کروم و اینترنت اکسپلورر به صورت مجزا بررسی کند هم چنین بعد از نمایش وضعیت سرعت سایت به شما راهکارهایی بابت بهبود آن نیز ارائه می دهد. اطلاعاتی که این ابزار ارائه می دهد دقت بالایی دارد و به واقعیت نزدیک است. 

۴- ابزار dareboost

این ابزار یکی از کامل ترین ابزارهایی است که به تست سرعت سایت، مانیتور کردن و آنالیز آن می پردازد. البته باید بگوییم اگر می خواهید از تمام امکانات این وب سایت استفاده کنید باید به خرید اکانت بپردازید و هزینه استفاده از خدمات را بدهید. اما به صورت رایگان در ماه می توانید ۵ بار از آن استفاده کنید و از اطلاعات محدودی که در اختیارتان قرار می دهد استفاده کنید. 

عوامل موثر در سرعت سایت 

برای بهبود سرعت سایت خود فاکتورهای زیادی وجود دارد که می توانید آن ها را بهبود ببخشید در ادامه به بررسی چند تا از موثر ترین این عوامل اشاره می کنیم تا با رعایت آن ها یک سایت با سرعت قابل قبول داشته باشید تا  هم موجب دیده شدن در رتبه های برتر سئو و جایگاه های بهتر باشید و هم رضایت کاربران خود را جلب کنید.

قالب سایت: قالب سایت شما می توانید تاثیر مهمی بر سرعت داشته باشد پس بهتر است قبل از خرید قالب، آن را از نظر سرعت بررسی کنید.

شرکت هاستینگ: شرکتی که شما از آن خدمات هاست دریافت می کنید می تواند بر سرعت سایت شما تاثیر بگذارد. اگر شرکت هاستینگ شما نتواند خدمات درستی ارائه دهد یک وب سایت می تواند مدام با قطعی و سرعت کم در لود شدن مواجه شود.

بهینه سازی تصاویر: شما می توانید تمام فایل های تصویری سایت خود را از طریق سایت های کاهش حجم، حجم آن ها را کاهش دهید علاوه بر این استفاده از فرمت webp برای تصاویر می تواند تاثیر مثبتی در سرعت یک سایت داشته باشد. 

فعال سازی کش سایت: اگر کش سایت شما فعال باشد اطلاعات در کش ذخیره می شود و کاربر به محض درخواست اطلاعات موجود در کش سایت را مشاهده می کند و مدت زمان کمتری می گیرید تا اطلاعات از اول بارگذاری شوند.

سخن آخر

ما در این مقاله به خبر جدیدی از gtmetrix  که به عدم ارائه سرویس به ایرانیان از تاریخ ۱۹ می ۲۰۲۲ پرداختیم و گفتیم که هیچ جای نگرانی است سایت های جایگزینی وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید اگر چه شاید به دقیقی gtmetrix  نباشند اما برای بررسی کلی می توانید از آن ها استفاده کنید و به چند تا از عوامل مهمی که در سرعت سایت تاثیر می گذارند اشاره کردیم تا بتوانید به آن ها بپردازید و یک وب سایت با سرعت عالی داشته باشید و در جایگاه بهتر گوگل قرار بگیرید و کاربران بیشتری را به وب سایت خود جذب کنید.

اشتراک گذاری:

ارسال دیدگاه

کلیه حقوق برای گسترش ارتباط امن آرسام محفوظ میباشد