blog image

Addon Domain چیست؟

ادان دامین، ساب دامنه، پارک دامنه یا دامنه جانشین، تمام این اصطلاحات را قبلا دیده اید یا برای نمونه در ویژگی های یک سرویس هاست در زمان خرید سرویس مشاهده نموده اید.

پیشتر پارک دامنه یا دامنه جانشین و شیوه استفاده از آن  به شما توضیح داده شده است. در این مطلب سعی داریم ادان دامین را بررسی نماییم.

به صورت کلی ادان دامین به شما این امکان را می دهد که سایت های مختلفی را بر روی یک سرویس هاست به صورت مجزا داشته باشید. برای بررسی ادان دامین در ابتدا تعریف دامنه اصلی را مرور نموده و سپس تفاوت ها با ادان دامین را بررسی می نماییم.

دامنه چیست؟

مفهوم دامنه آدرسی می باشد که شما یا کاربر جهت مراجعه به یک وب سایت در مرورگر خود وارد نموده و در صورت عدم وجود مشکل می توانید وب سایت را مشاهده نمایید .

بدون مفهوم دامنه عملا آدرس دهی و دسترسی به سرویس های مختلف در سطح وب امکان پذیر نمی باشد و هر وب سایتی که به آن مراجعه می نمایید در حقیقت دارای آدرسی یا نام دامنه ای می باشد که هویت و نام آن وب سایت می باشد .

برای درک مفاهیم بیشتر در رابطه با دامنه ، این مطلب را مطالعه فرمایید .

دامنه اصلی در سرویس هاست چیست ؟

دامنه اصلی شما در سرویس هاست ، همان دامنه ای می باشد که در زمان خرید سرویس هاست آن را وارد می نمایید و در حقیقت سرویس هاست خود را با آن نام خریداری می کنید. سپس برای دسترسی به وب سایت خود نیز به صورت معمول از همان آدرس استفاده می نمایید .

برای نمونه در صورتی که برای خرید سرویس هاست وردپرس  اقدام نماییم در زمان خرید نیاز به ارائه نام دامنه داریم . فرض می کنیم نام دامنه را در مراحل خرید برابر با arsamhost.com وارد می نماییم. بنابراین سرویس هاستی که خریداری می نماییم یک سرویس هاست وردپرس با نام دامنه arsamhost.com می باشد و این دامنه دامنه اصلی سرویس هاست ما می باشد .

 دامنه اصلی شما علاوه بر وظیفه سرویس دهی ، دامنه ای می باشد که شما در ناحیه کاربری خود به عنوان نام سرویس هاست خود مشاهده می نمایید . دامنه اصلی سرویس هاست به آسانی قابل تغییر می باشد و در صورتی که قصد تغییر دامنه اصلی سرویس هاست خود را دارید کافیست درخواستی به واحد پشتیبانی فنی  ارسال نمایید .

جهت مشاهده شیوه انتخاب سرویس هاست مناسب برای دامنه اصلی خود می توانید این لینک را مشاهده فرمایید .

ادان دامین چیست؟

حال که با مفاهیم اولیه در این رابطه آشنا شده ایم به سراغ بررسی ادان دامین می رویم.

ادان دامین به شما این قابلیت را می دهد که بر روی سرویس هاست خود، دو وب سایت کاملا مجزا ، با دو آدرس کاملا مجزا داشته باشید.

در صورتی که مقاله مربوط به پارک دامنه چیست ؟ چگونه می توان دامنه را بر روی سرویس هاست پارک نمود ؟  را مطالعه نموده باشید در همین ابتدای امر یکی از تفاوت های ادان دامین و دامنه پارک شده را مشاهده خواهید نمود که دامنه پارک شده همان محتوای وب سایت و دامنه اصلی شما را نشان خواهد داد اما ادان دامین جهت ایجاد یک وب سایت کاملا مجزا می باشد .

برای نمونه فرض کنیم ما دارای وب سایتی با نام websiteaval.com می باشیم و این وب سایت دامنه اصلی سرویس هاست ما می باشد و یک وب سایت شخصی می باشد . حال قصد داریم وب سایتی دیگر نیز برای مجموعه یا شرکت خاصی داشته باشیم با نام websitedovom.com اما با توجه برخی ملاحظه ها که در ادامه به آن خواهیم پرداخت قصد تهیه سرویس هاست مجزا برای آن را نداریم. بنابراین به آسانی می توانیم هر دو وب سایت را بر روی یک هاست از طریق قابلیت ادان دامین داشته باشیم و هر دو وب سایت را مدیریت نماییم.

 

چه زمانی از ادان دامین استفاده کنیم؟ آیا استفاده از ادان دامین مشکل امنیتی دارد؟

استفاده از ادان دامین به صورت کلی دارای مشکل امنیتی نمی باشد اما می بایست مواردی را مد نظر داشته باشیم.

در ابتدای امر دقت نمایید زمانی که یک دامنه را به صورت ادان دامین بر روی سرویس هاست اضافه می کنیم ، جهت ورود به سرویس هاست از یوزرنیم و پسورد اصلی سرویس هاست استفاده شده و برای دسترسی به فایل های هر دو وب سایت  ( وب سایت اصلی شما و وب سایت دامنه ای که به صورت ادان به وب سایت اضافه شده است ) از یک هاست استفاده می نماییم بنابراین در صورتی که قصد دارید دامنه ای را که به عنوان ادان به سایت اضافه می نمایید در اختیار شخص دیگری قرار دهید این امر باعث مشکلات امنیتی برای شما خواهد شد زیرا شما به اجبار می بایست دسترسی اصلی سرویس هاست خود را در اختیار ایشان قرار دهید و این امر برابر با دسترسی ایشان به فایل های دامنه و وب سایت اصلی شما ، ایمیل های شما ، دیتابیس های شما و اطلاعات کامل موجود در سرویس هاست شما خواهد بود.

به صورت کلی اشتراک دسترسی به شخصی دیگر به هیچ عنوان توصیه نمیگردد زیرا عمدا یا سهوا می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند آپلود فایل های آلوده در سرویس هاست ، حذف ناخواسته فایل های سرویس هاست  و وب سایت شما ، دستکاری در وب سایت شما ، حذف و مدیریت ایمیل اکانت های شما و .. شود به همین دلیل در صورتی که قصد دارید دامنه شخص دیگری را به صورت ادان دامین بر روی هاست اضافه نموده و برای ایشان وب سایتی را ارائه دهید بهتر است این مورد صورت نپذیرد و هاست مجزایی برای این امر تهیه نمایید.

همچنین دقت نمایید شما در یک سرویس هاست دارای منابع و محدودیت هایی می باشید که مربوط به همان سرویس هاست می باشد و به شما در مقاله محدودیت های ذکر شده در پلن های سرویس های هاست به چه معنی می باشند؟ توضیح داده شده است بنابراین زمانی که اقدام به اضافه نمودن یک دامنه جدید به صورت ادان دامین به وب سایت می نمایید در حقیقت منابع هاست را در اشتراک قرار خواهید داد.

در صورت عدم مطالعه محدودیت های سرویس هاست لطفا در ابتدا آن را مطالعه نموده و سپس ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

در سرویس های هاست شما دارای منابع و محدودیت هایی می باشید که در زمان خرید آنها را مشاهده نمی نمایید مانند میزان منابع رم و سی پی یو سرور که در اختیار سرویس هاست شما قرار دارد و شما به صورت لحظه ای امکان استفاده از آنها را دارید. بنابراین در صورتی که شما دارای وب سایت فروشگاهی باشید که از میزان منابع در دسترس هاست شما استفاده می نماید، اضافه نمودن یک وب سایت فروشگاهی دیگر (با فرض اینکه وب سایت متعلق به شما باشد و توضیحات ارائه شده قبلی در رابطه با عدم اضافه نمودن وب سایت شخصی دیگری به صورت ادان دامین به سرویس هاست را رعایت نموده باشید) بر روی سرویس هاست را داشته باشید این امر می تواند به سادگی باعث کاهش بازده وب سایت شما شود.

زمانی که شما یک دامنه دیگر را بر روی سرویس هاست خود به صورت ادان دامنه اضافه می کنید دقت کنید تمامی منابع سرویس هاست خود را با آن وب سایت در اشتراک خواهید گذاشت. دامنه ای که به صورت ادان به سرویس هاست متصل می شود مانند دامنه اصلی وب سایت شما، دارای قابلیت هایی مانند موارد زیر می باشد:

  • امکان ایجاد ایمیل اکانت و مدیریت ایمیل اکانت
  • امکان ایجاد اکانت ftp
  • امکان ایجاد دیتابیس و مدیریت آنها
  • امکان بارگذاری وب سایت و اطلاعات
  • استفاده از منابع دیسک شما ( فضا و حجم سرویس هاست شما بین وب سایت اصلی و وب سایتی که به صورت ادان می باشد مشترک خواهد بود )

و به صورت کلی تمامی ویژگی هایی که دامنه اصلی شما و وب سایت اصلی شما دارا می باشد را داراست بنابراین در حقیقت شما در حال اشتراک منابع با یک وب سایت دیگر خواهید بود.

بهتر است همواره قبل از اضافه نمودن دامنه به صورت ادان دقت داشته باشید وب سایت اصلی شما چه میزان از منابع هاست شما را استفاده می نماید و همچنین دامنه ای که قصد اضافه نمودن آن به صورت ادان را دارید نیز دارای چه ویژگی هایی می باشد و چه میزان از منابع سرویس هاست شما مانند فضای دیسک ، پهنای باند و .. را استفاده خواهد نمود.

مزایا و معایب استفاده از ادان دامین

با توجه به توضیحات بالا به صورت خلاصه می توان در دو دسته این موارد را بررسی نمود :

۱- مزایای استفاده از ادان دامین در سرویس هاست :

  • امکان قرار گیری دو یا بیشتر عدد وب سایت بر اساس تعداد ادامین موجود در سرویس هاست شما بر روی یک سرویس هاست
  • امکان مدیریت چند وب سایت در یک سرویس هاست
  • امکان ایجاد ایمیل اکانت ، ارسال و دریافت ایمیل برای دامنه ای که به صورت ادان دامنه به سرویس هاست اضافه شده است .
  • به صورت کلی تمامی خاصیت هایی که دامنه اصلی شما داراست را ادان دامنه نیز می تواند دارا باشد.

۲- معایب استفاده از ادان دامنه در سرویس هاست :

  • به اشتراک گذاری منابع و ویژگی های سرویس هاست مانند فضای سرویس هاست ، تعداد ایمیل اکانت ها ، تعداد دیتابیس ها
  • امکان وجود مشکلات امنیتی در صورت به اشتراک گذاری دسترسی وب سایت
  • کاهش سرعت لود شدن و افت وب سایت اصلی شما به دلیل مصرف منابع به صورت اشتراکی بین دو یا بیشتر دامنه اضافه شده به صورت ادان دامین بر روی سرویس هاست شما

نکته مهم : با توجه به اشتراک گذاری منابع دقت نمایید در صورت استفاده از تمامی منابع در دسترس شما چه فضای سرویس هاست ، چه مواردی مانند منابع رو در دسترس سرویس هاست شما ، علاوه بر کندی در وب سایت ، مصرف کامل منابع می تواند باعث از دسترس خارج شدن هر دو وب سایت شما، هم دامنه اصلی سایت و هم دامنه اضافه شده به صورت ادان دامین، شود.

 شیوه اضافه نمودن ادان دامین در سی پنل به چه صورت است؟

جهت اضافه نمودن دامنه به صورت ادان دامنه در سرویس هاست سی پنل یا سرویس هاست وردپرس در ابتدای امر می بایست نیم سرور های سرویس هاست خود را بر روی دامنه ای که قصد دارید به صورت ادان دامین به سرویس اضافه نمایید تنظیم نمایید .

نیم سرور های سرویس هاست شما در زمان خرید هاست در ایمیل مشخصات سرویس هاست برای شما ارسال شده است ، اما در صورت عدم دسترسی یا فراموشی نیم سرور های سرویس هاست خود  می توانید اقدام به ارسال درخواست به واحد پشتیبانی فنی نمایید.

پس از تنظیم نیم سرور ها بر روی دامنه ای که قصد استفاده از آن به صورت ادان دامین را دارید وارد سرویس هاست سی پنل یا سرویس هاست وردپرس خود شوید .

مانند تصویر زیر شما گزینه addon domain  را در سرویس هاست مشاهده می نمایید.

بر روی این گزینه کلیک نمایید.

ادان دامین در هاست

پس از انتخاب گزینه ادان دامین شما وارد صفحه تنظیمات مربوط به اضافه نمودن ادان دامین و مدیریت ادان دامین می شوید.

دقت نمایید در صورتی که سرویس هاست شما دارای ویژگی ادان دامین در زمان خرید سرویس نبوده باشد شما باز هم قابلیت انتخاب و مشاهده این قسمت را دارید اما متاسفانه امکان اضافه نمودن دامنه ای را به عنوان ادان دامین در سرویس هاست خود ندارید.

در این قسمت می توانید اقدام به مشاهده دامنه یا دامنه هایی که از قبل به صورت ادان دامین به سرویس هاست اضافه نموده اید و مدیریت آنها نمایید. برای نمونه جهت حذف ادان دامین در سرویس هاست سی پنل می توانید از این قسمت اقدام نمایید.

نحوه انجام ادان دامین 2

همانطور که در تصویر مشاهده می نمایید شما دارای دو قسمت اصلی می باشید:

Create an Addon Domain

Modify Addon Domain

قسمت Create an Addon Domain جهت اضافه نمودن یک دامنه جدید به عنوان ادان دامین به سرویس هاست شما می باشد.

جهت اضافه نمودن دامنه کافیست در قسمت New Domain Name نام دامنه خود را به صورت بدون www و با پسوند اضافه نمایید . برای نمونه در صورتی که ما قصد داشته باشیم دامنه websitedovom.com را به صورت ادان دامین به سرویس هاست اضافه کنیم در این قسمت نام دامنه را به صورت websitedovom.com وارد می نماییم.

قسمت های بعدی مانند subdomain و Document Root  پس از ورود نام دامنه شما به صورت خودکار توسط سیستم وارد خواهند شد و تنها در صورتی که قصد تغییرات را دارید این قسمت ها را تغییر دهید در غیر این صورت اجازه دهید اطلاعات سیستمی باقی بماند. در انتها بر روی گزینه آبی رنگ Add domain کلیک می نمایید. در صورتی که نیم سرور ها بر روی دامنه ای که قصد اضافه نمودن آن به صورت ادان دامین را دارید وجود داشته باشد و مشکلی وجود نداشته باشد دامنه به صورت ادان دامین به سرویس هاست شما متصل می شود.

در قسمت Modify Addon Domain شما می توانید اقدام به مدیریت دامنه هایی که قبلا به صورت ادان دامین به سرویس هاست اضافه نموده اید نمایید.

همانطور که دقت می نمایید این قسمت دارای ۵ اطلاعات اصلی می باشد.

در قسمت addon domains نام دامنه های شما که به صورت ادان به سرویس هاست اضافه شده است ذکر میگردد.

در قسمت subdomain و Document Root  همان اطلاعات سیستمی که در زمان ایجاد و اضافه نمودن ادان دامین توسط سیستم قرار گرفته است قابل مشاهده می باشد .

گزینه redirect to جهت مدیریت و ریدایرکت دامنه ادان شده  در سرویس هاست سی پنل می باشد. در صورتی که قصد دارید دامنه ادان شده توسط شما به آدرس دیگری ریدایرکت شود از این گزینه اقدام نمایید .

در آخر نیز گزینه Actions را مشاهده می نمایید که در آن می توانید اقدام به حذف دامنه اضافه شده از طریق گزینه remove نمایید.

 

 

اشتراک گذاری:

ارسال دیدگاه

کلیه حقوق برای گسترش ارتباط امن آرسام محفوظ میباشد