دیتابیس چیست ؟! اسم دیتابیس یا پایگاه داده به دفعات زیاد در مراحل نصب وردپرس یا استفاده از وب سایت به گوش می رسد. حتی در هنگام انتخاب هاست نیز این مورد قابل مشاهده می باشد اما دیتابیس چیست ؟ دیتابیس های مختلف چه تفاوت هایی باهم دارند؟ و بسیاری از سوالاتی که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
دیتابیس یا پایگاه داده چیست؟
برای درک بهتر موضوع یک مثال را باهم بررسی میکنم. فرض کنیم تعداد زیادی کتاب در اختیار شما می باشد و شما این کتاب ها را در یک اتاق قرار داده اید، در صورتی که این کتاب ها را تنها روی هم قرار داده باشید در صورت درخواست یک کتاب خاص از شما، زمان زیادی توسط شما صرف یافتن کتاب مورد نظر خواهد شد. حال فرض کنید زمانی که کتاب ها در اختیار شما قرار داده می شود، هر کتاب توسط شما بر اساس فاکتور هایی که خودتان تعیین می کنید در قفسه هایی دسته بندی شوند. در این صورت در صورت درخواست یک کتاب خاص با توجه به اینکه دسته بندی توسط شما انجام شده است کتاب مورد نظر در اسرع وقت توسط شما قابل یافتن و ارائه خواهد بود و این دقیقا همان دیتابیس می باشد.
شما دیتابیس را می توانید به صورت یک کتابخانه اطلاعات خود در نظر بگیرید که بر اساس فاکتور هایی که خودتان نیز می توانید تعیین کنید اطلاعات خاصی را که از کاربر دریافت می کنید در آن دسته بندی نمایید و در زمان درخواست کاربر یا وب سایت، این اطلاعات قابل ارائه خواهد بود.
دیتابیس سنگین چیست؟
شاید اصطلاح دیتابیس های حجیم یا دیتابیس سنگین نیز به گوش شما خورده باشد. این دیتابیس سنگین است ، حجم زیادی دارد و … بله در صورتی که فاکتور هایی که شما تعیین می کنید بسیار کلی بوده و همچنین اطلاعاتی که در این فاکتور هایی که تعیین می نمایید اطلاعات حجیمی باشند، این مورد سرعت مستقیم بر وب سایت خواهد داشت.
مثال دیگری را در ادامه بررسی می کنیم. فرض کنیم کاربری در وب سایت شما قصد ورود به ناحیه کاربری خود را دارد. کاربر در زمان ورود یوزرنیم و پسورد خود را ( در مثال ما تنها از کاربر یوزرنیم و پسورد درخواست می شود ) در فیلد های مورد نظر وارد می نماید. برای بررسی صحیح بودن این اطلاعات و یا وجود این اطلاعات ، اطلاعات از دیتابیس بررسی خواهد شد و در صورت صحیح بودن، کاربر امکان ورود را دارد. حال فرض کنید چندین کاربر در حال ورود به ناحیه کاربری شما باشند؛ در صورتی که زمان پاسخ دهی و بررسی اطلاعات کاربر در دیتابیس زمانبر باشد، این مورد باعث کندی وب سایت شما خواهد شد و طبیعتا کاربر در زمان ورود به وب سایت، زمانی را صرف خواهد کرد که باعث نارضایتی ایشان میگردد بنابراین شیوه چینش این اطلاعات، بهینه سازی دیتابیس و شیوه قرار دادن اطلاعات در دیتابیس دارای اهمیت فراوانی می باشد.
انواع دیتابیس
دیتابیس ها دارای انواع مختلفی می باشند مانند دیتابیس Mysql ، دیتابیس nosql ، دیتابیس Mssql و … که هر کدام دارای کاربرد های متفاوتی می باشند اما معمول ترین ورژن برای وب سایت های فروشگاهی و وب سایت های معمولی، Mysql می باشد.
هر دیتابیس دارای ورژن های مختلفی می باشد که با عدد مشخص می شود برای نموده برای دیتابیس یا همان پایگاه داده Mysql ورژن های ۵ و .. قابل مشاهده می باشند . تفاوت ورژن ها در بهینه سازی هایی می باشد که در آنها در راستای چینش بهتر اطلاعات شما ، امنیت اطلاعات شما قرار داده شده است .
همچنین در برخی دیتابیس ها نسبت به دیتابیس های قبلی امکان دارد برخی مشکلات که می تواند مشکلات مهمی نیز باشند رفع شده باشد که البته به صورت معمول در ورژن های پایدار (ورژن هایی که قبل از قرارگیری و انتشار به صورت عمومی به صورت کامل و طی یه زمان طولانی توسط تعداد بسیار زیادی کاربر تست میگردند) این اتفاق بسیار نادر می باشد.
ارسال دیدگاه