blog image

Whm چیست؟

اگر سر و کار شما با سایت و هاست موارد این چنینی است، برای یکبار هم که شده ممکن است کلمه whm به گوشتان خورده باشد. Whm یک پنل مدیریتی مخصوص شرکت های هاستینگ است. ما در این بخش از آموزش قصد داریم به صورت کامل whm را معرفی کنیم و مزایا و کارهایی که می توان با آن انجام داد را بررسی کنیم.

معرفی Whm

Whm  مخفف عبارت web hosting management  به معنی مدیریت میزبانی وب است. Whm یک برنامه و پنل مدیریتی است که در اختیار شرکتهای ارائه دهنده سرویس هاست قرار میگیرد تا از طریق آن بتوانند برای مدیریت سرویس های میزبانی وب از آن استفاده کنند. پنل مدیریتی whm برای مدیران ارشد طراحی شده است و به هیچ عنوان این پنل قابلیت قرارگیری در اختیار user نهایی را ندارد. کاربر نهایی برای مدیریت هاست خود می توان از پنل های مدیریت هاست مانند cpanel  و دایرکت ادمین استفاده کند که سی پنل نسبت به دایرکت ادمین ویژگی های برتری دارد. WHM یک برنامه قدرتمند است که اجازه دسترسی مدیران ارشد و میانی به هاستینگ و مدیریت آن را صادر می کند. 

نحوه ورود به whm

در بالاتر ذکر کردیم برای این که شما بتوانید به whm دسترسی داشته باشید باید یک شرکت فروش هاستینگ باشید. بعد از طی کردن مراحل و دریافت مجوزهای لازم این پنل در اختیار شما قرار می گیرد برای ورود به whm  چندین راه وجود دارد. فقط به این نکته دقت کنید که در این بخش هرجایی به نام دامنه اشاره می کنیم ، نام دامنه ای است که روی آن خدمات هاستینگ ارائه می دهید و مجوزهای خود را روی آن دریافت کرده اید.

http://your-domain.com/whm

http://your-domain.com:2086

https://your-domain.com:2087

اگر از راه سوم برای ورود به whm استفاده کنیم، امنیت آن بیشتر است منظور از امنیت این است که ارتباط شما از طریق مرورگر با سرور مجازی از طریق پروتکل https صورت می گیرد و امکان شنود و سرقت اطلاعات در بین مسیر ازبین می رود. البته این راه امن برای ما ایرانیان ممکن است در برخی مواقع که اینترنت کشور دچار مشکل است یا با اختلال مواجه است نتوانیم به whm دسترسی داشته باشیم پس به ناچار باید از دو راه اول یکی را انتخاب کنیم.

نکته: شما از ر شرکتی که نمایندگی هاست لینوکس خود را دریافت کرده باشید ایمیلی شامل آدرس دسترسی به کنترل پنل نمایندگی هاست، نام کاربری و رمز عبور برای شما ارسال می شود که می توانید از طریق آن اقدام کنید.

کار whm چیست؟

Whm نرم افزار قدرتمندی است وکار با آن نیازمند تخصص، دانش و تجربه ی زیادی است و با آن می توان کارهای زیادی انجام داد که در اینجا نمی توان ریز به ریز آن ها را بررسی کرد اما به صورت کلی به کارایی whm اشاره می کنیم.

کاربرد اول:

مهم ترین کارایی whm ساخت پلن های مختلف میزبانی وب است. فعالیت یک شرکت هاستینگ بر پایه ارائه پنل ها و بسته های مختلف هاست با امکانات متفاوت است تا بتواند نیازهای مختلفی که کاربران و سایت های مختلف دارند را پاسخ دهد. 

کاربرد دوم:

هر کاربری که از یک شرکت مانند آرسام هاست خریداری می کند باید یک پنل مدیریتی مانند cpanel  در اختیار او قرار گیرد تا بتواند هاست و سایت خود را مدیریت کند. Whm امکان ساخت حساب cpanel برای مشتریان را فراهم می کند. هم چنین امکاناتی مانند ویرایش، تعلیق و حذف حساب کاربری از طریق whm انجام می گیرد.

کاربرد سوم: تمام شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست خدمات دامنه را نیز انجام می دهند. تنظیمات اولیه NS دامنه از مهم ترین کارهایی است که می توانید از طریق Whm انجام دهید.

کاربرد چهارم: ارتباط با مشتری از طریق ایمیل و رفع ایراداتی که در دریافت و ارسال ایمیل وجود دارد از طریق whm انجام پذیر است.

کاربرد پنجم:

مانیتورینگ سرورها. تمام فعالیت های سرور شما از طریق WHM قابل پیگیری است. به عنوان مثال، Process Manager وجود دارد که تمام فرآیندهای در حال اجرا را در سرور ثبت می کند. در مرحله دوم، با مدیر خدمات، مالک می تواند خدمات و فعالیت های پس زمینه آنها را مدیریت کند و در آخر استفاده کنونی از دیسک در مورد فضای ذخیره‌سازی باقی‌مانده و آنچه که برای آن استفاده می‌شود اطلاع می‌دهد.

کاربرد ششم:

انتقال فایل ها. این امکان وجود دارد که فایل ها را از سرور راه دور به هاست خود منتقل کنید فقط در صورتی که مشتری جدید شما وب سایت خود را در مکان دیگری ایجاد کرده باشد.

کاربرد هفتم:

ممکن است بخواهید سرور شما منحصر به فرد باشد حتی اگر آن را از شرکت میزبان اصلی می فروشید. با WHM، می توانید لوگو، پیوندهای اسناد، سبک سی پنل و نمایه عمومی شرکت خود را داشته باشید. این تنظیمات را می توانید در تب cPanel -> Customization پیدا کنید.

کاربرد هشتم

مدیر تامین کننده بازار.این ویژگی به شما امکان می دهد محصولاتی را که مشتریان ممکن است از طریق cPanel خود خریداری کنند، مانند قرارداد چند ساله SSL یا ارتقاء بسته، مدیریت و نمایش دهید.

کاربرد نهم

مدیریت گواهینامه های SSL. اگر فروشنده هستید، مشتریان انتظار دارند که هاست شما همه چیز مورد نیاز خود از جمله SSL را داشته باشد. خوشبختانه، این ویژگی را برای نصب و مدیریت آن در برگه SSL/TLS پیدا خواهید کرد.

کاربرد دهم

پشتیبان گیری و بازیابی فایل. می‌توانید پشتیبان‌گیری خودکار را برای اجرا بر روی یک یا همه حساب‌های سرور خود فعال کنید. سپس داده ها در حافظه راه دور مانند Google Drive، WebDAV و غیره آپلود می شوند. تنظیمات پشتیبان‌گیری، در کنار ویژگی‌های بازیابی، در تب Backup قرار دارند.

کاربرد یازدهم

ارائه CMS برای کاربران سی پنل. پیشنهاد می کنیم چندین گزینه ارائه دهید تا مطمئن شوید کاربران شما می توانند سیستم مدیریت محتوای مورد نظر خود را نصب کنند. این تابع را می توان تحت مدیریت نرم افزار سایت cPAddons فعال کرد.

کاربرد دوازدهم

Tweaking: تعداد زیادی ویژگی در این بخش وجود دارد که می تواند موارد زیادی را روی سرور شما اضافه یا ویرایش کند، از جمله محافظت از هرزنامه، موضوع ورود پیش فرض و هشدارهای اعلان.

کاربرد سیزدهم

پلاگین برای سی پنل: cPanel با افزونه‌هایی مانند Munin (مانیتور سرور)، ClamAV (محافظت از ویروس)، و Solr (نمایه‌سازی متن) سازگار است و اگر برخی از آنها را برای مشتریان خود مفید می‌دانید، می‌توانید آنها را از طریق منوی Manage Plugins اضافه کنید.

 

اینها نکات کلیدی هستند که چرا باید از WHM برای مدیریت چندین وب سایت استفاده کنید:

 

  1. امنیت بالاتر برای سایت ها. cPanel متفاوت برای هر سایت به این معنی است که اگر یک دامنه هک شود، بقیه تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت و در نتیجه امنیت آنها بیشتر می شود.
  2. مدیریت بهتر شما. این قدرت را دارید که تمام فعالیت های وب سایت خود را نظارت کنید و به راحتی بین سی پنل ها جابه جا شوید. WHM همچنین به شما امکان می دهد پهنای باند و فضای دیسک هر حساب را تنظیم کنید.
  3. فروش مجدد هاست. شما می توانید با ایجاد حساب های cPanel جدید که مردم می توانند خریداری کنند، کسب درآمد کنید.
  4. سی پنل های منحصر به فرد برای برندسازی برای اهداف فروش مجدد، یک رابط WHM را می توان تغییر داد تا نشان دهنده برند شما باشد. در واقع یکی از کارهای جالبی که می توانید با whm  انجام دهید این است که هنگامی  که پنل مدیریتی cpanel را در اختیار مشتریان خود قرار می دهید آن را با لوگو شرکت خود مارک کنید. این کار در برندینگ شما می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد که بسیاری از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ به آن اهمیت نمی دهند.

سخن آخر 

همان طور که یک کاربر برای مدیریت هاست و سایت خود از یک پنل مدیریتی مانند cpanel استفاده می کند شرکت های هاستینگ نیز برای مدیریت سرویس های خود از یک پنل استفاده می کنند که whm نام دارد استفاده می کنند. این پنل نیز متعلق به کمپانی cpanel می باشد و همان شرکت آن را ارائه می دهد.

 

اشتراک گذاری:

ارسال دیدگاه

کلیه حقوق برای گسترش ارتباط امن آرسام محفوظ میباشد