آموزش تغییر ورژن php در cpanel
در این جلسه از آموزش رایگان کار با cpanel قصد داریم نحوه تغییر php در سایت از طریق هاست سی پنل را بررسی کنیم. تغییر ورژن php برای یک سایت از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا استفاده از آخرین ورژن در مرحله اول باعث افزایش سرعت و عملکرد سایت می شود اما باید هنگام تغییر ورژن چندین نکته را بررسی کنید تا ببینید آخرین ورژن php با سایت شما سازگاری دارد و مشکلی در عملکرد سایت به وجود نمی آورد.
Php چیست؟
Php یک زبان برنامه نویسی قدرتمند سمت سرور است که می تواند روی سرور پیاده سازی شود و خروجی آن را کاربر به شکل کدهای دیگر مانند html مشاهده می کند. Php قابلیت ادغام شدن با html را دارد. در برخی مواقع پیش می آید که شما متناسب با اسکریپت های خود مجبور به تغییر ورژن php دارید. امکان تغییر php در تمام سرویس های هاست لینوکس وجود دارد.
علت تغییر ورژن php
یکی از عوامل مهم در سئو و جذب کاربر، سرعت سایت است. بارها برای شما پیش آمده که یک سایتی را باز می کنید و به علت دیر لود شدن و کند بودن سرعت سایت آن را می بندید و دیگر به سراغ آن نمی روید. یکی از مسائلی که ارتباط مستقیم با سرعت سایت دارد نسخه php هاست است. php سعی می کند هر ورژنی را که ارائه می دهد سرعت مدیریت و پاسخ گویی به درخواست ها را افزایش دهد. در نتیجه با نصب ورژن جدیدتر سرعت سایت شما افزایش می یابد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید نسخه php تنها یکی از عوامل تاثیر گذار در سرعت سایت است عوامل دیگری مانند انتخاب قالب درست، سئو بیس بودن طراحی سایت، بهینه کردن تصاویر و استفاده از افزونه lasy load می تواند تاثیرات زیادی در سرعت داشته باشد.
همیشه باید از آخرن ورژن php استفاده کنیم؟
همان طور که در بالا اشاره کردیم ورژن جدید php سرعت پاسخ دهی بیشتری دارند اما در برخی موارد ممکن است با استفاده از ورژن جدید بخش های مختلف سایت شما عملکرد درستی داشته باشداین اتفاق دلایل زیادی می تواند داشته باشد مثلا عدم سازگاری ورژن با قالب در این صورت شما باید از سایر ورژن ها استفاده کنید.
چطور نسخه PHP سایت را از طریق سی پنل تغییر دهیم؟
برای تغییر نسخه php ابتدا وارد cpanel خود شوید اگر نحوه ورود به cpanel را نمیدانید آن را مطالعه کنید.
بعد از ورود به هاست cpanel خود وارد بخش software می شوید. در software برای شما ممکن است دو حالت وجود داشته باشد برخی هاست های cpanel گزینه ای تحت عنوان multi php manager دارند و برخی دیگر کزینه ای تحت عنوان select php version ما در ادامه نحوه تغییر ورژن php در هر دو حالت را بررسی می کنیم.
تغییر از طریق multi php manager
روی گزینه multi php manager کلیک کنید، مطابق آنچه در تصویر می بینید.
با صفحه ای مشابه تصویر زیر رو به رو می شوید که در این بخش می توانید دامنه هایی که روی این هاست قرار دارد را ببنید. تیک کنار دامنه های خود را می زنید تا فعال شود.
سپس از سمت چپ جایی که php version قرار دارد منوی کشویی برای شما باز می شود می توانید ورژن php خود را انتخاب کنید سپس روی دکمه apply کلیک کنید.
تغییر از طریق select php version
روی گزینه select php version کلیک کنید، مطابق آنچه در تصویر می بینید.
بعد از کلیک روی این گزینه با صفحه ای به نام PHP Selector مشابه تصویر زیر روبه رو می شوید.
در این صفحه شما باید سه کار را انجام دهید:
- ابتدا روی ورژن مورد نظر کلیلک کنید.
- سپس روی گزینه Restore to default کلیک کنید، این کار باعث می شود تنظیمات ورژن انتخابی شما به حالت پیش فرض اعمال شود.
- در آخر روی دکمه set as current کلیک می کنید تا تغییرات اعمال شود.
چگونه اطمینان کنیم ورژن انتخابی php با سایت ما سازگاری دارد؟
ممکن است هنگامی که ورژنی را انتخاب می کنید با سایت و قالب شما سازگاری نداشته باشد برای تست این کار شما دو کار را باید انجام دهید.
راه اول: صفحه اصلی سایت خود را باز می کنید در صورت عدم نمایش این ورژن با سایت شما سازگاری ندارد.
راه دوم: صفحه لاگین خود را باز می کنید در صورتی که خطا یا هشداری اعلان شود به معنی عدم سازگاری ورژن با سایت شما است.
ارسال دیدگاه