blog image

آموزش مقدماتی سرچ کنسول

در جلسه قبل راجع به اینکه سرچ کنسول چیست و چگونه می توان یک سایت را به سرچ کنسول متصل کرد صحبت کردیم. آموزش سرچ کنسول مبحث طولانی است و نمی توان آن را در یک مقاله گنجاند. ما در این جلسه از آموزش سرچ کنسول به کلیات و مقدمات آن می پردازیم. 

 

بخش over view

این بخش یکی از مهم ترین قسمت های سرچ کنسول است که می توانید از این طریق وضعیت کلی سایت خود در گوگل را ببینید. هنگامی که از سمت چپ روی سربرگ overview کلیک می کنید با تصویری روبه رو می شوید که اطلاعات کلی را در اختیار شما قرار می دهد. این اطلاعات کلی در چهار نمودار قابل مشاهده هستند. 

نمودار اول: در بخش performance روند کلی سایت و تعداد کلیک را می توانید مشاهده کنید.

نمودار performance در بخش overview

نمودار performance در بخش overview

نمودار دوم:در بخش coverage تعداد صفحات سایت شما را نمایش می دهید. هم چنین در این بخش می توانید مشاهده چه تعداد از صفحات شما درست و قابل قبول و چه تعداد دارای خطا هستند. 

نمودار coverage در overview

نمودار coverage در overview

نمودار سوم: بخش experience در این بخش شما یک دید کلی درباره تجربه کاربری بازدیدکنندگان نسبت به صفحات سایت به دست می آورید.

نمودار experience در overview

نمودار experience در overview

نمودار چهارم: بخش enhancement از این بخش می توانید گزارش هایی مربوط به AMP صفحات را دریافت کنید. AMP نوعی کد مخصوص بارگذاری صفحات موبایل است.

نمودار enhancement در overview

نمودار enhancement در overview

بخش Performance

از طریق این بخش می توانید عملکرد وب سایت خود را بررسی کنید. اطلاعاتی مانند موقعیت میانگین سایت شما در گوگل یعنی به طور میانگین در رتبه یا صفحه چند گوگل هستید. تعداد دفعاتی که سایت شما نمایش داده می شود که به آن impression  می گویند. تعداد کلیک هایی که نسبت به impression صورت گرفته است که به آن نرخ کلیک یا CTR گفته می شود. QUERY یا همان عبارت هایی که گوگل سایت شما را به کاربر نمایش داده است حال می تواند شما محتوای مناسبی برای این QUERY ها داشته باشید یا نه در صورتی که در query شما چندین بار نمایش داده شوید ولی محتوایی برای آن نداشته باشید بهتر است اقدام به تولید درآن query انجام دهید تا رتبه خود را بهبود ببخشید.

Performance شامل دو نمودار می باشد که نمودار اول موقعیت لینک های وب سایت تعداد نمایش و نرخ کلیک را به شما نشان می دهد. نمودار دوم نیز تعداد نمایش کلمه کلیدی مرتبط و نرخ کلیک را نشان می دهد.

نمودار اول:

performance در سرچ کنسول

performance در سرچ کنسول

نمودار دوم:

query in performance

query in performance

بخش URL inspection

از این بخش شما می توانید از گوگل بخواهید صفحات شما را index کند و هم چنین اطلاعاتی مانند خطاهای AMP، خطاهای داده های ساختار یافته و سایر مشکلات ایندکس درباره صفحات سایت خود به دست آورید. هنگامی که روی این گزینه کلیک می کنید یک کادر جست و جو برای شما باز می شود که باید آدرس صفحه مورد نظر در سایت خود را وارد کنید. 

url inspection

url inspection

 url inspection: وضعیت ایندکس شدن سایت یا index سرچ کنسول

ایندکس شدن صفحات وب سایت تاثیر مهمی در سئو سایت شما دارد این بخش شامل سه زیرمنو می باشد.

سربرگ index سرچ کنسول

زبانه coverage : از این زبانه می توانید وضعیت ایندکس شدن صفحات را ببینید که کدام ها می توانند ایندکس شوند و کدام صفحات به چه دلیلی نمی توانند ایندکس شوند.

زبانه sitemap : از طریق این بخش می توانید سایت مپ وب سایت خود را ثبت کنید. ثبت سایت مپ به گوگل بسیار کمک می کند تا سایت شما و بخش های مختلف آن را بشناسد. و سایت را بهتر از قبل ایندکس کند. 

زبانه removal: در این بخش می توانید هر یک از صفحات سایت را که به هر دلیلی می خواهید از نتایج جست و جو حذف شوند را آدرس آن ها را مشخص می کنید.

بخش experience

این بخش نیز شامل سه زیر منو می باشد.

منو experience در سرچ کنسول

منو experience در سرچ کنسول

زبانه page experience: در این بخش اگر در سایت شما صفحاتی وجود داشته باشد که تجربه کاربری خوبی داشته باشند که این موضوع را گوگل تشخیص می دهد در این قسمت لینک صفحه مورد نظر را نمایش کمی دهد. 

زبانه core web vitals: در این بخشوضعیت  لینک های صفحات سایت شما را به صورت مجزا در گوشی و دسکتاپ نمایش می دهد که شامل سه وضعیت poor و need improvment  و good می باشد.

زبانه Mobile Usability: از طریق این بخش می توانید  عملکرد وب سایت خود در گوشی را مشاهده کنید از مهم ترین اطلاعاتی که می توان از این بخش استنتاج کرد قابلیت نمایش وب سایت روی گوشی تلفن همراه و مشکلاتی که ممکن است برخی از صفحات سایت در نمایش موبایل داشته باشند. 

بخش enhancement 

این بخش شامل ۳ زیر منو می باسد که هر یک از آن ها را به صورت مجزا بررسی می کنیم

زبانه Breadcrumbs

زبانه Sitelinks searchbox

زبانه product

سایر زیرمنوها

در ادامه چندین منو وجود دارد که چند تا از مهم ترین آن ها را بررسی می کنیم.

بخش SUBMIT feedback
این بخش یک راه ارتباطی میان شما و سرچ کنسول گول می باشد شما می توانید از این طریق نظرات خود را به تیم سرچ کنسول ارسال کنید. هم چنین اگر در  بخشی از سرچ کنسول با مشکلی مواجه باشید می توانید اسکرین شات گرفته و آن را ضمیه کنید. 

زبانه Speed
از طریق این بخش می توانید سرعت لود و سرعت بارگذاری سایت خود را به صورت مجزا برای دسکتاپ و موبایل بررسی کنید اندارزه گیری سرعت در سرچ کنسول با توجه به real word usage data ارائه می شود.

اشتراک گذاری:

ارسال دیدگاه

کلیه حقوق برای گسترش ارتباط امن آرسام محفوظ میباشد