لوکال هاست چیست؟
اگر بخواهیم localhost را به صورت جامع تعریف کنیم باید بگوییم امکانی است که به شما داده می شود تا یک سایت را روی کامپیوتر شخصی خود راه اندازی کنید دقیقا مانند یک وب سایت واقعی آنلاین با این تفاوت که این وب سایت تنها در کامپیوتر شخصی شما قابل دسترس است. در واقع لوکال هاست فضایی محلی روی کامپیوتر شما است که همانند یک هاست عمل می کند. توجه داشته باشید که اگر قصد امتحان و تست را دارید از لوکال استفاده کنید و بعد از آشنایی و تست اولیه بهتر است مراحل انجام را روی یک هاست واقعی پیاده سازی کنید، در لوکال هاست ممکن است شما با مشکلات و خطاهایی رو به رو شوید که در هاست واقعی به راحتی از بین برود.اگر دوست دارید روی هاست واقعی کار کنید اما نمی خواهید خیلی هزینه کنید می توانید از هاست های ارزان مناسب سایت وردپرسی که در آرسام هاست قرار دارد استفاده کنید.
زمپ چیست؟
برای نصب وردپرس روی لوکال هاست شما باید از برنامه های شبیه ساز استفاده کنید تا بتوانید بخشی از فضای کامپیوتر خود را به عنوان هاست در اختیار وردپرس قرار دهید. یکی از بهترین نرم افزارها برنامه xampp است اگر سیستم عامل شما مکینتاش است می توانید از برنامه MAMP یا Vamp استفاده کنید که در جلسه بعد نصب وردپرس روی ممپ را آموزش می دهیم پس اگر قصد کار با Mamp را دارید نیازی به تماشای این جلسه از آموزش ندارید.
نصب برنامه زمپ
می توانید برنامه را با توجه به سیستم عامل خود از طریق این لینک دانلود کنید فقط توجه داشته باشید که هنگام نصب باید آنتی ویروس و فایروال خود را خاموش کنید. بهتر است زمپ را در پوشه c کامپیوتر خود نصب کنید. بعد از دانلود نرم افزار مانند هر نرم افزار دیگری کافی است دکمه install را بزنید. سپس بر روی گزینه های next کلیک کنید تا نصب با موفقیت انجام شود. در مراحل نصب ممکن است با تصویر زیر مواجه شوید، نیازی نیست تمام گزینه ها را برای نصب انتخاب کنید تنها گزینه هایی که در تصویر زیر انتخاب شده است را تیک بزنید.
بعد از تمام شدن مراحل نصب xampp را دوباره باز کنید پنجره زیر را مشاهده می کنید که باید دو گزینه Apache و MySQL که در تصویر زیر می بینید را با زدن گزینه Start فعال کنید.
بعد از تمام شدن مراحل نصب زمپ نوبت به ایجاد database (پایگاه داده) می رسد.
ساخت پایگاه داده
برای ایجاد دیتابیس آدرس http://localhost/phpmyadmin را در مرورگر خود وارد کنید و دکمه enter را بزنید. وارد صفحه ای مانند تصویر زیر می شوید که می توانید شروع به ایجاد پایگاه داده کنید.
ساخت پایگاه داده با موفقیت انجام شد شما می توانید حالا اقدام به نصب وردپرس روی لوکال هاست کنید. برای دانلود و دریافت آخرین نسخه وردپرس می توانید از سایت اصلی آن یعنی wordpress.org استفاده کنید که در جلسات قبل آموزش دانلود وردپرس را گفتیم.
نصب وردپرس روی لوکال هاست
برای نصب وردپرس باید به مسیر نصب زمپ برویم و یک پوشه با نام پایگاه داده خود که در قسمت قبل ما نام wpdb انتخاب کردیم در htdocs ایجاد کنیم. اگر شما زمپ را در فولدر C کامپیوتر خود نصب کرده باشید مسیر شما مطابق تصویر زیر است.
در پوشه ای که با نام پایگاه داده خود ایجاد کرده ایم فایل زیپ وردپرس را قرار می دهیم سپس آن را از حالت فشرده خارج می کنیم حالا پوشه ای تحت عنوان wordpress می بینید همه محتویات آن را انتخاب کرده و به پوشه wpdb یا همان پایگاه داده خود انتقال می دهیم. حالا می توانید پوشه وردپرس را که خالی است پاک کنید. (یک عکس مرتبط پیدا شود و در اینجا قرار دهیم)
تنظیمات پیکربندی وردپرس
مراحل نصب وردپرس با موفقیت به پایان رسید حالا اگر آدرس سایت خود یعنی localhost/wpdb را در مرورگر وارد کنید با صفحه زیر روبهرو می شوید که در ابتدا باید زبان وردپرس خود را انتخاب کنید.
با کلیک روی دکمه ادامه به صفحه ای مطابق با تصویر زیر می روید که باید اطلاعات پایگاه داده خود را وارد کنید چون شما روی لوکال هاست کار می کنید تنها کافی است نام پایگاه داده خود را که در مراحل بالاتر ایجاد کردید در این بخش بنویسید و در قسمت نام کاربری باید کلمه root را بنویسید. میزبان پایگاه داده را باید localhost قرار دهید. پیشوند جداول به صورت پیش فرض _wp است برای افزایش امنیت بهتر است این مورد را پاک کرده و پیشوند دیگری را وارد کنید.
بعد از وارد کردن اطلاعات پایگاه داده روی گزینه فرستادن کلیک کنید، اگر اطلاعات به درستی وارد شود شما صفحه زیر را مشاهده می کنید.
با کلیک روی گزینه راه اندازی و نصب صفحه ای مانند تصویر زیر مشاهده می کنید که در آن اطلاعات مدیر سایت برای ورود به پنل مدیریت وردپرس را باید وارد کنید. توجه داشته باشید که این اطلاعات با اطلاعاتی که تا الان وارد کردیم مجزا است. اطلاعاتی که در این قسمت وارد می کنیم برای ورود به پیشخوان وردپرس است اما اطلاعاتی که قبلا وارد کردیم برای دسترسی به پایگاه داده است.
عنوان سایت: می توان نام فارسی دامنه شما، فعالیت اصلی سایت شما یا هر نام دلخواه دیگری باشد. این اطلاعات را بعدا می توانید تغییر دهید پس نگران نباشید.
نام کاربری: بهتر است از کلمه admin برای نام کاربری استفاده نکنید.
رمز عبور: سعی کنید یک رمز عبور قوی شامل اعداد، حروف کوچک و بزرگ و نمادها استفاده کنید.
ایمیل شما: ایمیل را به درستی وارد کنید هنگام تغییر یا فراموشی رمز عبور و نام کاربری به این ایمیل نیاز دارید.
نمایش به موتورهای جست و جو: بهتر است تا زمانی که سایت شما به صورت کامل راه اندازی نشده است و حالت تستی دارد این تیک را بزنید.
بعد از زدن گزینه راه اندازی وردپرس صفحه ای مطابق تصویر زیر مشاهده می کنید.
با کلیک روی دکمه ورود، صفحه ورود وردپرس را می بینید که باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید تا به وارد پیشخوان وردپرس شوید.
سخن آخر
در این بخش از آموزش شما توانستید سایت خود را روی لوکال هاست پیاده سازی کنید، شما می توانید سایت خود را از لوکال هاست به هاست واقعی انتقال دهید که در جلسات بعد آموزش آن قرار داده شده است.
ارسال دیدگاه