blog image

آموزش تحقیق کلمات کلیدی

در دنیایی که روزانه هزاران سایت ایجاد می شود و هر یک از آن ها به دنبال کسب جایگاه در گوگل هستند مبحث کلمه کلیدی در سئو پیش می آید. در این جلسه از آموزش به تعریف کلمه کلیدی مراحل یافتن آن و ابزارهایی که در این مسیر می تواند به ما کمک کند می پردازیم. 

کلمه کلیدی چیست؟

کلمه کلیدی به کلمه یا عبارت هایی گفته می شود که کاربر آن را برای دستیابی به یک پاسخ یا نتیجه درست جست و جو می کند. پس هرچیزی که کاربر جست و جو کند کلمه کلیدی محسوب می شود حالا این کلمه واژه می تواند از یک کلمه تا چندین کلمه را شامل شود. در ادامه به معرفی انواع کلمه کلیدی می پردازیم.

Head

Middle tail

Long tail 

کلمات head: معمولا به کلمات تک سیلابی گفته می شوند که معمولا در سایت ها بهتر است کلمه کلیدی در نظر گرفته نشود برای مثال کسی که عبارت روانشناسی را جست و جو می کند مشخص نیست به دنبال چه چیزی می گرد؟

آیا او کسی است که به دنبال این است که بداند علم روانشناسی چیست

آیا او به دنبال کتاب یا منبع آموزشی روانشناسی می گردد

و …..

کلمات middle tail: معمولا کلمات دو سیلابی هستند که از کلمات head واضح تر و روشن تر هستند اما منظور خود را دقیق بیان نمی کنند که چه می خواهند. برای مثال کسی که در گوگل عبارت باطری اورجینال را سرچ می کند به طور واضح بیان نمی کند که به دنبال چه چیزی می گردد آیا باطری اورجینال یک وسیله مد نظر اوست 

آیا  می خواهد بداند باطری اورجینال چیست

و …. 

کلمات long tail : معمولا به عبارات ۳ کلمه ای و بیشتر از آن کلمات long tail  می گویند که هدف کاربر بسیار روشن تر از موارد دیگر است و هر چقدر این تعداد کلمات بیشتر شود می توان هدف نهایی کاربر را راحت تر دریافت کرد. برای روشن شدن موضوع موارد بالا را بررسی می کنیم.

باطری اورجینال گوشی

باطری اورجینال گوشی سامسونگ

خرید باطری اورجینال گوشی سامسونگ

خرید باطری اورجینال گوشی سامسونگ مدل …

با این مثال متوجه می شوید که هر چه قدر بتوانیم کبلمات را دقیق تر شناسایی کنیم می توانیم به راحتی پاسخ کاربر را بدهیم. 

 

تحقیق کلمه کلیدی 

کلمه کلیدی در سئو یک وب سایت نقش بسیار حیاتی را دارد. پس پیدا کردن کلمات کلیدی یکی از کارهای اساسی برای سئو و رشد سایت است. به پیدا کردن کلمات کلیدی تحقیق کلمه کلیدی یا keyword research می گویند. بسیاری از افراد اهمیت این بخش در سئو را دست کم می گیرند در صورتی که می تواند نقش حیاتی و موثر در به نتیجه رسیدن سایت شما داشته باشد. تحقیق کلمه کلیدی به این آسانی ها که فکر می کنید نیست به آن سختی هام که برخی افراد و متخصصین می گویند نیست. تحقیق کلمه کلیدی اصول و روش هایی دارد که اگر با تمرکز بالا آن ها را انجام دهید بدون شک به نتایج خوبی می رسید.

اهمیت تحقیق کلمه کلیدی

طبق آمارهای اعلام شده حدود ۹۱ درصد از صفحات موجود در اینترنت هیچ گونه ترافیکی دریافت نمی کنند. این آمار برای صاحبان کسب و کار عدد وحشتناکی است.

این به چه معناست؟ 

 یعنی روزانه صفحات و محتواهای زیادی تولید می شوند که هدف از تولید آن صفحات به درستی تشخیص داده نشده است در نتیجه کاربری به سمت آن ها جذب نمی شود یا اگر جذب شود در دسته جامعه هدف یک وب سایت قرار نمی گیرد.

سوالی که بسیاری از کارفرماها یا کسانی که پروژه سئو آن ها با شکست مواجه شده است می گویند؟

ما کلی هزینه، نیرو و زمان برای تولید محتوا کردیم اما به نتیجه دلخواه نرسیدم. در بررسی هایی که انجام می شود یک پای ثابت همیشگی به نتیجه نرسیدن ها و شکست ها عدم تحقیق کلمه کلیدی درست است.

چه زمانی باید تحقیق کلمه کلیدی را آغاز کنیم؟

اگر هنوز سایت خود را راه اندازی نکرده اید بهترین زمان برای keyword research قبل از بالا آمدن سایت شما و ایندکس شدن سایت است. هنگامی که پروژه شما در حال طراحی است می توانید تحقیق کلمات کلیدی خود را آغاز کنید از همان ابتدای کار بتوانید محتوا غنی بر پایه کیورد ریسرچ درست، تولید کنید. البته ماهی را هر وقت از آب بگیری تازس. اگر وب سایتی دارید که ترافیک خوبی جذب نمی کنید مشکل در تحقیق کلمات کلیدی است که باید آن را به یک فرد یا تیم کار درست واگذار کنید. 

مراحل تحقیق کلمه کلیدی

ما در این بخش در ۴ مرحله تحقیق کلمه کلیدی را شروع می کنیم گام اول هدف وب سایت است گام دوم طوفانی فکر کردن درباره کلمات حوزه کاری گام سوم کمک گرفتن از ابزارها و گام چهارم دسته بندی کلمات می باشد.

مرحله اول: مشخص کردن هدف یک وب سایت

در تحقیق کلمه کلیدی اولین مرحله مشخص کردن هدف وب سایت است. برای این که خیلی خلاصه و روشن بتوانید هدف از ساخت یک وب سایت را بدانید از خود بپرسید این وب سایت قرار است چه کاری برای من انجام دهد و پاسخ را در یک جمله کوتاه کاملا شفا بنویسید. برای روشن شدن موضوع به نمونه های زیر توجه کنید:

من می خواهم از طریق وب سایت کتاب بفروشم.

ما شرکت نظافتی هستیم که می خواهیم از طریق سایت خدمات نظافتی را ارائه دهیم.

من یک معلم ریاضی هستم و از طریق سایت می خواهم مطالب آموزشی درس ریاضی را ارائه دهم.

هدف شما می تواند هر چیز کوچک و بزرگی باشد تنها برای شروع کار کافی است این هدف را خیلی برای خود و فرد سئو کار یا تیم سئو کار روشن کنید.

هدف من از طراحی این وب سایت جذب فروشندگان در حوزه محصولات دیجیتالی است که بتوانند محصولات خود را از طریق سایت من بفروشند.

من یک دندانپزشک هستم که می خواهم نمونه کارهای خود را ارائه دهم و مشتریان بیشتری جذب کنم.

و ……..

مرحله دوم: هر چیز را بنویسید ولی همه چیز را ننویسید

برای اینکه بتوانید کلمات کلیدی درست را پیدا کنید در ابتدا کار یک لیست بلند و بالا از هر چیزی که به وب سایت و حوزه کاری شما مربوط می شود را بنویسید دقت کنید گفتیم هر چیزی که در حوزه کاری شما هست را بنویسید نه همه چیز را. برای روشن شدن این موضوع با یک مثال پیش می رویم:

فرض کنید شما یک سایت فروشگاهی در حوزه فروش لباس زنانه دارید. یکی از مسائلی که ممکن است بگویید با حوزه کاری ما مرتبط است لباس مردانه است درست است که ماهیت لباس یکی است اما لباس مردان حوزه کاملا متفاوت با لباس زنانه است اما اگر بخواهید می توانید گریزی بو موضوع کفش زنانه و این که چه لباسی با چه کفش زنانه ای مناسب است بزنید. 

در این بخش شما باید طوفانی فکر کنید می توانید از چند نفر دیگر کمک بگیرید و بخواهید هر چیزی را که مرتبط می دانند بنویسند.

خیلی نگران اشتباهات در این بخش نباشید هنوز خیلی کار داریم ما قرار نیست تمام این لیست بلند و بالا را نگه داریم. این تنها گام شروع است بسیاری از مواردی که در این لیست نوشتیم حذف می شود.

مرحله سوم: ابزارها را دست کم نگیرید

ابزارهای زیادی هستند که می توانید از آن ها برای پیدا کردن کلمات کلیدی استفاده کنید ما در این مقاله معرفی کوتاهی درباره هر ابزار می کنیم اما یادتان باشد همه چیز ابزارها نیستند. (ای کسانی که فکر می کنید ابزار ها همه چیز هستند با شما صحبت می کنم) ابزارها تنها راهی برای کمک کردن به شما هستند، لازم نیست از تک تک ابزارها استفاده کنید چند تا آن ها را انتخاب کنید و در پزوژه های بعدی به آن چند مورد بسنده کنید. شاید کسانی که تازه کار هستند بخواهند تک تک این ابزارها را استفاده کنند. استفاده از تک تک این ابزارها به شرطی توصیه می شود که شما بخواهید آزمون و خطا کنید و ببینید با کدام ابزار راحت تر هستید و ارتباط بیشتری می گیرید و گرنه استفاده از همه ابزارها برای هر پروژه ای به هیچ عنوان توصیه نمی شود. 

مرحله چهارم: دسته بندی کلمات

حال نوبت به دسته بندی کردن کلمات می رسد شما توانستید کلمات زیادی را به دست آورید حالا باید برای این کلمات دسته بندی های درست ایجاد کنید و ببینید کلمه ای که نوشته اید در کدام دسته جای می گیرد. در ابتدا کلمات مترادف و نزدیک بهم را در کنار یک دیگر لیست کنید. برای این که بدانید کدام کلمات با یک دیگر و در یک دسته جای می گیرند می توانید از سایت های رقیب کمک بگیرید به این شکل که کلمه مورد نظر را جست و جو می کنید و چند سایت اول را بررسی میی کنید و می بینید که کلمه کلیدی شما باید در کدام صفحه قرار بگیرد. اما به طور معمول کلمات شما باید در یکی از این چهار صفحه جای بگیرید:

دسته بندی مقالات

مقاله

دسته بندی محصولات و خدمات

محصول یا خدمات

معرفی ۵ تا از بهترین ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی 

در بین ابزارهای موجود ما در این مقاله ۵ تا از بهترین ابزارها که برای زبان فارسی دقیق تر عمل می ککنند را بررسی می کنیم.

سرچ گوگل

شاید در بین ابزارهای زیادی که برای تحقیق کلمه کلیدی وجود دارد، از سرچ گوگل غافل شوید اما باید بگوییم سرچ گوگل اولین و بهترین ابزاری است که هر سئو کاری باید از آن استفاده کند. گوگل ویژگی دارد که از آن در سال ۲۰۰۷ رونمایی کرد و چیزی نبود جز google suggest یا google autocomplete در واقع این ویژگی گوگل بر اساس جست و جو کاربران در گوگل و جست و جوهای خود شما اگر به اکانت جیمیل متصل باشید ارائه می شود. با مشاهده تصویر زیر هنگامی که شما کلمه آموزش را جست و جو می کنید کلماتی که کاربران بعد از آن دفعات زیادی جست و جو کردند به شما پیشنهاد داده می شود.

برای مثال هنگامی که شما آموزش را سرچ می کنید با تصویر مانند زیر روبه رو می شوید

هنگامی که بعد از کلمه آموزش کلمه دیگری را تایپ می کنید نتایج دوباره برای شما بر اساس کلمه جدید که وارد کردی تغییر می کند.

سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول یکی از ابزارهایی است که می توانید اطلاعات خوبی از آن استخراج کنید تنها مشکلی که ممکن است بر سرچ کنسول وارد است برای سایت هایی که تازه راه اندازی شده اند و data  زیادی ندارند، سرچ کنسول نمی تواند کمک زیادی به ما کند پس اگر در ابتدا راه هستید برای پیدا کردن کلمات کلیدی از سایر ابزارها استفاده کنید، بعد از اینکه مدت زمانی از تولید محتوا و فعالیت سایت شما گذشت می توانید برای گسترش کار خود و پیدا کردن کلمات کلیدی بیشتر از سرچ کنسول استفاده کنید.

ابزار kwfinder

وب سایت kwfinder یکی از ابزارهای ریسرچ کلمات است که می توانید از آن استفاده اگv  از اکانت رایگان آن استفاده کنید دارای محدودیت هایی است اما برای شروع تحقیق کلمه کلیدی پاسخ شما را می دهد. برای مثال در اکانت رایگان شما تعداد مشخصی کلمه می توانید وارد کنید، نحوه کار این ابزار به این شکل است که شما یک کلمه به آن می دهید تعدادی کلمه مرتبط به شما نمایش می دهد. مطابق آن چه در تصویر می بینید بعد از وارد شدن به سایت ابتدا مکان و زبان مورد نظر خود را وارد می کنید بعد از آن کلمه مورد نظر را در کادر اول می نویسید و سپس دکمه سبز را می زنید و یک لیست از کلمات مرتبط به شما پیشنهاد می دهد.

ابزار تحقیق کلمات کلیدی keyword tool

برای استفاده از این ابزار ابتدا وارد سایت https://keywordtool.io/ می شوید. سایت کیورد تولز نیز مانند kwfinder  اکانت غیر رایگان دارد که می توانید آن را تهیه کنید اگر برای شروع می توانید هزینه ای را برای خرید اکانت پرو اختصاص دهید اما استفاده از اکانت غیر رایگان نیز اطلاعات خیلی مفیدی در اختیار شما قرار می دهد. بر اساس تجربیات گفته می شود که اطلاعات این سایت نسبت به kwfinfder  حداقل در نسخه رایگان دقیق تر است.

هنگامی که سایت را باز می کنید با صفحه زیر رو به رو می شوید.

کلمه مورد نظر را در کادر اول وارد می کنید و در کادر زبان مورد نظر یعنی فارسی را انتخاب می کنید. سپس روی دکمه ذره بین کلیک می کنید. در اینجا ما برای مثال کلمه کلیدی ” آموزش زبان انگلیسی” را جست و جو کردیم.

می بینید که علاوه بر لیستی از کلمات مرتبط اطلاعات دقیق تری برای ۵ کلمه اول به شما ارائه می دهد.

ابزار گوگل کیورد پلنر – keyword planner

با استفاده از keywordplanner  می توانید تعداد سرچ یک کلمه کلیدی در ماه را مشاهده کنید. اگرچه این عدد دقیق نیست اما می تواند کمکی برای تحقیق کلمات کلیدی باشد. به این نکته توجه داشته باشید که این سایت فیلتر است و برای استفاده از آن باید از فیلترشکن استفاده کنید. یکی از کاربردهای مهم این سایت البته باید اکانت آن را خریداری کنید راه اندازی کمپین های تبلیغاتی است که در آموزش های بعدی درباره آن صحبت خواهیم کرد.

سخن آخر

تحقیق کلمه کلیدی را به هیچ عنوان دست کم نگیرید و زمان و تمرکز کافی برای به دست آوردن این کلمات بگذارید. البته شاید حوزه فعالیت یک سایت به قدری گسترده باشد یا محدودیت های مالی یک پروژه اجازه ندهد روی تمام این کلمات کار کرد. اما هر چقدر شما بتوانید به عبارت درست تر و دقیق تری را با آنچه کاربر به دنبال آن می گردد پیدا کنید و برای آن تولید محتوا غنی که درباره تولید محتوا نیز در آموزش های بعدی مفصل صحبت خواهیم کرد انجام دهید، در مدت زمان کمتری می توانید نتیجه بهتری را دریافت کنید.

 

اشتراک گذاری:

ارسال دیدگاه

کلیه حقوق برای گسترش ارتباط امن آرسام محفوظ میباشد