چگونه یک آدرس را در cpanel ریدایرکت کنیم؟
در این جلسه از آموزش قصد داریم نحوه ریدایرکت کردن آدرس صفحات دامنه را در cpanel به شما آموزش دهیم. در ابتدا به تعریف آدرس صفحه یا url می پردازیم که چیست. سپس به نحوه تغییر آن و علت های تغییر url، مزایا و معایبی که برای سایت دارد را بررسی می کنیم.
url چیست؟
هر صفحه ای که در اینترنت و در بستر سایت ها منتشر می شود یک آدرس منحصر به فرد دارد ما هیچ دو صفحه را با آدرس یکسان نداریم. به این آدرس منحصر به فرد نام های مختلفی دارد که معمولا به /آن url یا لینک صفحات گفته می شود ممکن است عبارت اسلاگ slug را نیز شنیده باشید که منظور همان آدرس صفحه است. در ابتدا url تمام صفحات نام دامنه قرار دارد و بعد از آن می تواند ساختارهای متفاوتی برای url در نظر گرفت.
Redirect چیست؟
Redirect در لغت به معنی راهنمایی دوباره است، ریدایرکت در سایت به معنی آدرس جدید یک صفحه که تغییر کرده است. از طریق ریدایرکت شما کاربر را به آدرسی که مد نظرتان است هدایت می کنید. در واقع شما از طریق ریدایرکت از گوگل می خواهید کاربر را به صفحه جدید مورد نظر منتقل کند.
چرا نباید صفحات را به صورت مستقیم پاک کنیم و آن ها را باید redirect کنیم؟
فرض کنید در چند وقت گذشته شما یک وب سایت را راه اندازی کرده اید و وبسایت شما روزانه کاربرانی دارد که از محتوا سایت شما استفاده می کنند و یا از فروشگاه شما خریداری می کنند. شما ممکن است به دلایل مختلف تصمیم بگیرید برخی از آدرس صفحات خود را تغییر دهید در همچین شرایطی اگر کاربر آدرس صفحه شما را جست و جو کند با خطا روبهرو می شوید.
راه حل این مشکل چیست برا یای که هم کاربران خود را حفظ کنیم هم آدرس صفحات خود را تغییر دهیم به سراغ راه حلی به اسم ریدایرکت می رویم ما با ریدایرکت کردن می گوییم که هرکسی آدرس صفحه قبلیم را جست و جو کرد به آدرس جدید منتقل شود.
htaccess چیست؟
برای اینکه بتوانید ریدایرکت را درست انجام دهید و فرایندی که اتفاق می افتد را درک کنید باید بدانید که فایل htaccess چیست. یکی از کارهایی که در htaccess اتفاق می افتد ریدایرکت ها هستند. روش های مختلفی برای ریدایرکت کردن آدرس صفحات وجود دارد شما با هر روشی که این کار را انجام دهید نتیجه این اتفاقات و مقصد تمام آن ها فایل htaccess است.
فایل htaccess کارهای زیادی انجام می دهد و اطلاعات مهمی در آن قرار دارد کار کردن با آن نیاز به تخصص دارد اگر تخصص کافی ندارد به هیچ عنوان آن را دست نزنید.
چگونه یک آدرس را ریدایرکت کنیم؟
برای ریدایرکت کردن آدرس صفحات شما می توانید از سه راه مختلف آن را انجام دهید که در ادامه هر یک از آن ها را بررسی می کنیم. این راه ها عبارت اند از:
- ریدایرکت از طریق cpanel
- ریدایرکت از طریق فایل htaccess
- ریدایرکت از طریق پلاگین های وردپرس
آموزش گام به گام redirect در cpanel
گام اول: وارد هاست cpanel خود شوید اگر نحوه ورود به هاست cpanel را نمی دانید می توانید آموزش آن را در سایت مطالعه کنید.
بعد از وارد شدن به هاست از سربرگ domain روی گزینه redirect کلیک می کنیم.
بعد از این که روی این گزینه کلیک می کنیم با صفحه add redirect رو به رو می شویم.
در بخش اول چیزی تحت عنوان type می بینید این بخش شما باید نوع ریدایرکت خود را مشخص کنید.
انواع ریدایرکت
در هاست cpanel دو نوع ریدایرکت داریم ۳۰۱ و ۳۰۲.
ریدایرکت ۳۰۱ چیست؟ اگر از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنیم بدین معنی است که شما امتیازاتی که آن صفحه تا الان از گوگل دریافت کرده است و اعتباری که دارد به آدرس صفحه جدید منتقل می شود.
ریدایرکت ۳۰۲ چست؟ ریدایرکت ۳۰۲ را معمولا به نام ریدایرکت موقت می شناسند یعنی شما به صورت کلی نمیخواهید صفحه قبلی از بین برود و تنها در یک بازه کوتاه با دلایل مختلف مثل تغییر در طراحی صفحه برای مدت کوتاهی صفحه به صفحه دیگه منتقل بشود. پس به خاطر همین موقتی بودن، ما نمی توانیم اعتبار آن صفحه را انتقال بدهیم.
نکنه مهم: برای کاربران سایت شما هیچ تفاوتی نمیکند که از کدوم نوع ریدایرکت استفاده می کنید چرا که شما در نهایت کاربر را به صفحه هدف او هدایت می کنید اما برای گوگل و موتورهای جست و جو این موضوع بسیار حائز اهمیت هستش چرا که اگر از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید تمام اعتبار آن صفحه به صفحه جدید منتقل می شود.
انواع دیگری از ریدایرکت مانند ریدایرکت ۳۰۷ و متا ریدایرکت وجود دارد که در مقالات مجزا آن ها را بررسی می کنیم.
حالا که با type آشنا شدید می توانید نوع ریدایرکت خود را در cpanel مشخص کنید.
بعد از آن نوبت به https?://(www.)? می رسد شما باید نام دامنه خود را که می خواهید ریدایرکت انجام دهید وارد کنید.
تنها نام دامنه بدون www. مثلا اینجوری arsamhost.com
در قسمت اسلش شما باید آدرس صفحه مورد نظر را که میخواهید به جای دیگری ریدایرکت شود را بنویسید برای اینکه در وارد کردن این آدرس دچار اشتباه نشوید آدرس صفحه خود را در آدرس را وارد کنید چند ثانیه صبر کنید تا صفحه به صورت کامل لود شود.
redirect در سی پنل
شما از اولین اسلش به بعد را دقیقا کپی کنید و در فیلد مرتبط با / وارد کنید.
در فیلد آخر آدرس جدید را به صورت کامل وارد کنید شما حتی در این بخش می توانید صفحه خود را به صفحه دیگر و دمنه دیگر انتقال دهید.
منظور از آدرس کامل چیزی شبیه زیر است:
https://arsamsoft.com/newadress
در این بخش ۳ گزینه وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
Only redirect with www. : اگر کاربر آدرس سایت را با www وارد کرد، به آدرس جدید هدایت شود
Redirect with or without www. : آدرس سایت وارد شده با یا بدون www کاربر به آدرس جدید هدایت شود
Do Not redirect www. : اگر آدرس با www وارد شده باشد، کاربر به آدرس جدید هدایت نشود
در این بخش گزینه ۲ را علامت بزنید تا کاربر با وارد کردن آدرس سایت با و یا بدون www به /ادرس جدید هدایت شود.
ریدایرکت از طریق افزونه های وردپرسی
سیستم مدیریت محتوا وردپرس به دلیل افزونه هایی که دارد و کار را برای کاربر راحت کرده است به شهرت رسیده است. یک از افزونه های کاربردی در وردپرس افزونه های ریدایرکت است که شما بدون یک خط کدنویسی می توانید عملیات ریدایرکت را انجام دهید. از افزونه های خیلی خوب که می توانند عملیات ریدایرکت را برای شما انجام دهند می توان موارد زیر را نام برد:
redirection
page links to
تاثیر ریدایرکت بر سئو
اگر چه درباره تاثیر ریدایرکت بر سئو نمی توان به صورت قطعی صحبت کرد اما بر اساس تجربه و آمارهایی که منتشر می شود می توان نتایجی را به دست آورد. Page rank یا همان رتبه صفحه تنها یکی از عوامل موثر بر سئو است که با استفاده از ریدایرکت ها ممکن است رتبه یک صفحه کم یا زیاد اگر چه بسیاری از متخصصین امروزه می گویند تغییر url یک صفحه تاثیری بر رتبه سایت ندارد اما نمی توان با قطعیت این حمله رد یا قبول کرد چرا که بخش زیادی از سئو تجربه است و ممکن یک کار مشخص برای دو سایت مختلف دو نتیجه مختلف را به همراه داشته باشد چرا که المان های زیادی در سئو دخیل هستند. علاوه بر این موضوع هنگامی که شما از ریدایرکت استفاده می کنید مرتبط بودن محتوا دو صفحه از اهمیت بالایی برخوردار است اگر شما دو صفحه غیر مرتبط را ریدایرکت کنید گوگل متوجه این ناهماهنگی می شود و نه تنها رتبه خود را از دست می دهد بلکه ریدایرکتی هم اتفاق نمی افتد.
ارسال دیدگاه