اسکیما چیست؟
Schema نوع خاصی از کدهای HTML است که می توانید آن را به وب سایت وردپرس خود اضافه کنید تا به موتورهای جستجو اطلاعات بیشتری در مورد محتوای خود بدهید. به عنوان مثال، می توانید به موتورهای جستجو بگویید که یک صفحه خاص یک پست وبلاگ، یک دستور غذا، سؤالات متداول، مقاله خبری یا صفحه محصول در فروشگاه آنلاین شما است. این تعریفی که ارائه شد تعریف اسکیما در سایت های وردپرسی است. ممکن است در جست و جو های خود در اینترنت به تعریف دیگری برسید که این تعریف، تعریف اسکیما در دیتابیس است.
تاثیر اسکیما بر سئو
مورد اول بهبود سئو: خود گوگل اعلام کرده است که به استفاده از اسکیما در یک وب سایت اهمیت می دهد و ممکن است در مقایسه با سایت هایی که از اسکیما استفاده نمی کنند در نتایج بالاتری نمایش دهد. به همین منظور آموزش های ویژه ای را برای برنامه نویسان در بخش developers قرار داده است.
علاوه بر این هنگامی که شما از اسکیما استفاده می کند از دو جهت حائز اهمیت است کاربر به اسکیماها واکنش نشان می دهد و در مرحله نرخ کلیک را افزایش پیدا می کند و در مرحله دوم باعث می شود کاربر مدت زمان بیشتری در یک صفحه بماند.
انواع اسکیما
اسکیما انواع مختلفی دارد و برای کارهای متفاوتی استفاده می شود در ادامه به بررسی انواع اسکیما می پردازیم.
اسکیمای سازمانی: این نوع اسکیما معمولا برای معرفی یک سازمان مانند شماره تلفن، محل سازمان و سایر اطلاعات به شما داده می شود.
اسکیما معرفی افراد: این اسکیما همان گونه که از نام آن مشخص است برای معرفی افراد به کار می رود. حتما تا به حال نام یک فرد معروف را در مرورگر خود جست و جو کرده اید اطلاعاتی مانند نام، نام خانوادگی محل تولد، جوایز، سابقه و موارد مشابه به شما نمایش داده می شود.
اسکیمای کسب و کار محلی: این اسکیما برای معرفی کسب کارهای کوچک در یک منطقه که به صورت محلی فعالیت می کنند استفاده می شود. مانند ساعت کاری و آدرس دقیق.
اسکیما محصولات: هنگامی که از این اسکیما استفاده می شود گوگل بب برخی از اطلاعات مانند موجودی، قیمت و نظرات را می تواند متوجه شود.
اسکیما بردکرامب: برکرامب نوعی لینک راهنما در سایت است که دسترسی کاربر را بسیار آسان می کند برای مثال آنچه در تصویر زیر می بینید یک عدد بردکرامب است. گوگل این بردکرامب ها را متوجه می شود.
اسکیما مقالات: هنگامی که از این اسکیما استفاده می شود گوگل درک بهتری از مقالات شما پیدا می کند.
اسکیما ویدیو: این اسکیما هم مانند اسکیما مقالات است هنگامی که برای ویدیوهای سایت از اسکیما ویدیو استفاده می کنید گوگل درک بهتری از ویدیوها پیدا می کند.
اسکیما رویداد: برای رویدادهایی مانند نمایش ها، کنسرت ها، جشن ها و موارد مشابه برای اطلاع رسانی به افراد مختلف در سایت ها از اسکیما رویداد استفاده می شود.
اسکیمای Review/Rating: استفاده از این اسکیما به گوگل نشان می دهد که کاربران به محصول یا مقاله یا هر صفحه ای که در آن هستند چه امتیازی می دهند. مانند ۵ ستاره ای که در سایت های زیادی دیده اید برای امتیاز دهی به یک صفحه استفاده می شود.
اسکیما F&Q: این اسکیما یکی از متداول ترین اسکیماها برای پرسش های متداول یا یک نکته خاص است در رابطه با یک موضوع پرسیده می شود. هنگام جست و جو درباره یک موضوع زیر لینک مورد نظر می توانید مشاهده کنید. برای مثال ما جست و جو کرده ایم بورس چیست مطابق با تصویر زیر کادری که زیر آن خط کشیده شده است F&Q می باشد.
انواع کدهای اسکیما
اسکیما ها با سه نوع کد نوشته می شوند و بسته به نوع کد ممکن است روش اضافه کردن اسکیما به یک سایت متفاوت باشد.
- json-ld
- microdata
- rdfa
راه های اضافه کردن اسکیما به سایت؟
راه های مختلفی برای اضافه کردن اسکیما به سایت وجود دارد ما در این بخش به اساسی ترین راه ها برای اضافه شدن اسکیما به سایت اشاره می کنیم. اگر سایت شما وردپرسی است کار برای تان خیلی راحت می شود یک راه مخصوص سایت های وردپرسی به شما آموزش می دهیم و یک راه هم برای سایت های غیر وردپرسی و از راه سوم می توانید هم برای سایت های وردپرسی و هم برای سایت های غیر وردپرسی استفاده کنید.
اضافه کردن اسکیما به سایت وردپرسی
در دنیای امروز بیش از ۷۰ درصد وب سایت ها با وردپرس طراحی شده اند پس خیلی از افراد و ادمین های سایت به دنبال اضافه کردن اسکیما به وردپرس هستند.
در گام اول شما باید افزونه schema را دانلود و نصب کنید اگر با نحوه نصب افزونه آشنایی ندارید می توانید مقاله مرتبط با آن را بخوانید. این افزونه به صورت رایگان در اختیار کاربران وردپرس قرار گرفته است، ایرادی که بر این افزونه وجود دارد این است که کاملا انگلیسی است و ممکن است همه نتوانند به راحتی با آن کار کنند، خوشبختانه شرکت های معتبری هستند که افزونه ها را فارسی کرده و در اختیار کاربران ایرانی قرار می دهند شما می توانید به جای این افزونه، افزونه wp schema را از سایت های معتبر فارسی خریداری و نصب کنید. البته پیشنهاد ما همان افزونه schema است که با یک بار دیدن این آموزش می توانید آن را یاد بگیرد.
گام اول: بعد از نصب افزونه یک سربرگ با نام افزونه در پیشخوان به شما نمایش داده می شود.
بعد از مشاهده سربرگ روی گزینه setting کلیک می کنیم تا به تنظیمات افزونه هدایت شویم و با صفحه ای مشابه تصویر زیر رو به رو می شوید.
چندین سربرگ در این صفحه وجود دارد که باید هر یک را کامل کنید.
سربرگ general
اولین سربرگ general اسک که باید دو تا فیلد نوع سایت و لوگو خود را مشخص کنید. در نوع سایت از منویی که برای تان باز می توانید یک گزینه را انتخاب کنید و برای لوگو باید لینک آدرس تصویر لوگو خود را در آن قرار دهید.
سربرگ knowledge graph
اگر شما مشخصات کامل این سربرگ را پر کنید که شامل ۴ زیرمنو است هنگامی که نام سایت شما را در مرورگر جست و جو می کنند اطلاعاتی درباره سایت به کاربر نمایش داده می شود. برای نمونه در تصویر زیر نام سایت دیجی کالا را جست و جو کرده ایم. در سمت چپ تصویر اطلاعاتی راجب دیجی کالا به ما نمایش داده می شود.
زیرمنو اول: organization info
در این زیرمنو چندین بخش وجود دارد که به ترتیب هر یک را بررسی می کنیم.
در بخش this website represent باید مشخص کنید که وب سایت شما شخصی یا حقوقی است. بعد از آن با توجه به گزینه ای که در بالا مشخص کردید باید نام وب سایت شخصی یا سازمانی خود را وارد کرده و بعد از آن آدرس سایت را وارد کنید.
در صورتی که در مرحله اول انتخاب شما سایت حقوقی است یک کادر برای بارگذاری لوگو نیز وجود دارد که باید لوگو خود را آپلود کنید.
زیرمنو دوم: search result
در این بخش دو گزینه وجود دارد که با فعال کردن گزینه اول یعنی Enable Sitelinks Search Box یک کادر جست و جو در کنار نام برند شما در گوگل به کاربر نمایش داده می شود. با فعال کردن گزینه دوم یعنی Enable Site Name گوگل در کنار نام سایت شما نام برند شما را نیز نمایش می دهد. اگر تیک گزینه دوم را بزنید دو کادر دیگر برای شما باز می شود که باید نام سایت و برند خود را در آن بنویسید.
زیر منو سوم: social profiles
در این زیر منو شما می توانید آدرس شبکه های اجتماعی خود از جمله فیسبوک، توییتر، گوگل پلاس، اینستاگرام، یوتیوب، لینکدین و پینترست را وارد کنید.
زیرمنو چهارم: corporate contacts
در این بخش شما سه فیلد را مشاهده می کنید.
در فیلد اول contact type باید نوع پشتیبانی سایت خود را مشخص کنید اگر اطلاعاتی در این مورد ندارید بهتر است گزینه customer support را انتخاب کنید. فیلد بعدی باید شماره تلفن پشتیبانی سایت خود را وارد کنید توجه کنید که در این بخش، شماره تلفن باید با پیش شماره کشور وارد شود. در فیلد آخر هم آدرس صفحه پشتیبانی یا تماس با ما را باید وارد کنید.
سربرگ schema
در این سربرگ نیز چندین زیرمنو وجود دارد که هر یک از آن ها را بررسی می کنیم.
منو general: در این زیرمنو دو تیک وجود دارد که باید آن ها را بزنید و فعال کنید.
منو author: این زیرمنو در نسخه رایگان کاربردی ندارد و می توانید از آن عبور کنید.
منو breadcrumbs: در این زیرمنو نیز یک تیک وجود دارد که باید تیک آن را بزنید و فعال کنید.
منو blog: از این زیرمنو نیز عبور می کنیم
منو post types: از این زیرمنو نیز عبور می کنیم
منو special pages: در این زیر منو دو فیلد مرتبط با درباره ما و تماس با ما وجود دارد که باید صفحات مرتبط با آن را مشخص کنید.
منو embeds: در این زیر منو نیز دو تیک وجود دارد که باید هر دو آن ها را بزنید تا فعال شود.
سربرگ advanced
در این بخش دو تا تیک وجود دارد که شما فقط باید دومی را فعال کنید. اولین تیک به این منظور است که اگر افزونه را پاک کردیم اطلاعات مربوط به اسکیما نیز پاک شود، پس این گزینه را نباید فعال کرد زیرا ممکن است افزونه سهوا از روی سایت پاک شود.
تیک دوم به این منظور است که برخی ویژگی هایی که این افزونه ارائه می دهد ممکن است با برخی ویژگی های یک افزونه دیگر مشابه باشد. این تیک را می زنیم و فعال می کنیم تا تداخلی میان کدهای این افزونه با سایر افزونه ها به وجود نیاید.
حال در منوی اصلی افزونه به سراغ گزینه types می رویم.
در این بخش از افزونه اسکیمای مربوط به صفحات سایت مانند محصولات و مقالات را مشخص می کنیم. البته اسکیما گذاری صفحات محصول در نسخه رایگان غیر فعال است. به تصویر زیر توجه کنید:
در بخش اول article type مشخص می کنید که کدام بخش از سایت مقالات شما را شامل می شود، معمولا در همه سایت های بخش وبلاگ مقالات را شامل می شود.
دو گزینه بعدی یعنی video markups و audio markups شما باید انتخاب کنید که در نتایج جست و جو ویدیو و صوت های سایت شما به چه شکلی نمایش داده شود که سه گزینه وجود دارد:
گزینه none به این معنی که اصلا نمایش داده نشود.
گزینه single به این معنی که به حالت تکی نمایش داده شود.
گزینه multiple به این معنی که حالت چند تایی نمایش داده شود.
سخن آخر
ما در این مقاله راحت ترین روش اسکیما گذاری برای سایت های وردپرسی را بررسی کردیم. اسکیما گذاری به بهبود سئو سایت و ایجاد تمایز بین سایت شما و رقبا کمک می کند. اگر سوال یا نظری دارید می توانید در بخش کامنت آن را بنویسید تا کارشناسان مجموعه آرسام هاست در اسرع وقت پاسخ دهند.
ارسال دیدگاه