آموزش پروپوزال نویسی برای دریافت پروژه سئو
یکی از موضوعاتی که همیشه افراد سئوکار به ویژه کسانی که تازه وارد این حوزه شده اند و قصد دارند به صورت حرفه ای کار کنند نحوه نوشتن پروپوزال برای دریافت پروژه سئو است. ما در این مقاله از آرسام هاست قصد داریم درباره پروپوزال نویسی در سئو صحبت کنیم و بگوییم که یک پروپوزال خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد چگونه نوشته شود و چه اطلاعاتی درون آن قرار بگیرد. به این نکته هم توجه داشته باشید قرار نیست شما برای همه پیشنهادات کاری خود پروپوزال بنویسید و این توقع را هم از خودتان نداشته باشید همه پروپوزال هایی که نوشتید به دریافت پروژه ختم شود.
اهمیت نوشتن پروپوزال
شاید برای بسیاری از افراد سوال پیش بیاد که چرا ما باید اصلا پروپوزال بنویسیم؟ در جواب باید بگوییم هنگامی که یک شرکت یک تیم یا یک کارفرما می خواهد پروژه خود را به شخص سئوکار یا یک تیم و شرکت واگذار کند در ازای آن پول پرداخت باید کند پس باید ببینید در ازا این پول چه خدماتی دریافت می کند آیا برای او اصلا ارزش دارد یا خیر. آیا او بودجه کافی برای این کار دارد یا نه؟ اگر بخواهیم پروپوزال سئو را با مثال بگوییم می توانیم به یک مربی خصوصی برای لاغری را در نظر بگیرید و او دقیقا وزن فعلی شما شرایط خورد و خوراک شما را می سنجد و بر اساس آن می گوید اگر این کارها را انجام دهی مثلا روزی دو ساعت ورزش کنی، مثلا در هر وعده این غذا را بخوری و از فلان مکمل استفاده کنی در این بازه زمانی حدودی می توانی به این وزن برسی. پروژه سئو هم دقیقا همانند یک رژیم لاغری است حال ممکن است در این میان اتفاقاتی بیفتد که شما به آن وزنی که اول گفته شد نرسید پس بعد از این باید دست از لاغری بکشید خیر؟ می توانید نوع رژیم را عوض کنید یا زمان بیشتری را اختصاص دهید اما در مین بازه زمانی هم شما تغییرات زیادی را مشاهده می کنید در وضعیت بدنی خود.
برای چه کسانی پروپوزال بنویسیم؟
سوال بسیاری از سئوکاران این است که آیا ما باید برای تمام درخواست هایی که یه سمت ما می آید پروپوزال سئو بنویسم؟
پروپوزال نوشتن زمان گیر است و طبیعی است که شما نمی توانید این همه تایم برای همه بگذارید پس راهکار چیست؟
برای اینکه بتوانید تعدادی از درخواست های بیهوده را رد کنید از افراد سوال کنید چقدر بودجه برای سئو می خواهند اختصاص دهند؟ یا چقدر درباره سئو اطلاع دارند؟ کسانی که در پاسخ به این سوال به دنبال سئو با ۳ ۴ میلیون هستند قطعا افرادی نیستند که بتوانید از آن ها پروژه دریافت کنید. تنها کمکی که می توانید به آن ها کنید این است که یک دید کلی درباره سئو هزینه های متعارف به آن ها بدهید و بگویید با این قیمت ها سئو امکان پذیر نیست.
آموزش نوشتن پروپوزال
پروپوزال نویسی در سئو قاعده و قانون مشخص ندارد، افراد بر اساس تجربه و تخصص چیزهای مختلفی را در پروپوزال خود می نویسند یا به آن هیچ اشاره ای نمی کنند اما نکات وجود دارد که به صورت کلی می تواند به دریافت یک پروژه و بهتذر شدن پروپوزال سئو کمک کند. قبل از هر نکته ای برای پروپوزال نویسی سئو در نظر داشته باشید که کارفرما یک متخصص سئو نیست پس باید جوری پروپوزال بنویسید که با خواندن آن تا حدودی متوجه مطالب شما وضعیت سایت و خدماتی که قرار است ارائه دهید شود. ما بر اساس تجربه در تیم خود روند زیر را برای نوشتن پروپوزال پیش می رویم که تا حد بالایی نتایج خوبی از آن گرفتیم.
بررسی سئو داخلی
بخش عمده ای از سئو داخلی را محتوای یک سایت تشکیل می دهد شما باید به صورت کلی محتوا سایت مورد نظر را بررسی کرده ببینید وضعیت مقالات و محصولات و دسته بندی آن ها به چه صورت است و رقبا از نظر محتوایی به چه شکل هستند. بررسی محتوا و سئو داخلی به دو شکل انجام می گیرد یک تجربه و تخصصی شخصی دو به کمک ابزارها.
موارد مهمی که می تواند نسبت به سایر فاکتورها مهم باشد و ارزش آوردن در پروپوزال را دارد:
۱- سرعت سایت که می توانید از طریق gtmetrix آن را بررسی کنید.
۲- ساختار کلی سایت از نظر برچسب گذاری، تگ ها، منو ها و دسته بندی های موجود در سایت
۳- بررسی سئو محتوایی از طریق ابزار رایگان و غیر رایگان مانند website audit و alexa
بررسی سو خارجی
مهم ترین بخشی که سئو خارجی را شامل می شود بک لینک ها هستند شما باید به صورت کلی تعداد بک لینک های سایت مورد نظر را در آورده و نگاهی به تعداد بک لینک های سایت رقیب نیز داشته باشید و به صورت خیلی خلاصه و ساده برای کارفرما بنویسید. برای مثال می توانید تعداد بک لینک ها تعداد دامنه هایی که بک لینک گرفته شده است و اگر می خواهید جزئی تر بگویید تعداد ریپورتاژ ها را نیز مشخص کنید. توجه کنید که شما باید سایت مورد نظر را با سایت رقبا بررسی کرده و اطلاعات را بدهید تا کارفرما به راحتی متوجه شود چقدر از رقبا عقب تر یا حتی جلوتر است، در کدام قسمت ها قوی تر و در کدام قسمت ها ضعیف تر عمل کرده است.
بررسی سئو فنی
یکی از کارهایی که ممکن است برخی سئوکاران در ابتدا کار به آن توجه نکنند قالب یک وب سایت است که حتما باید ریسپانسیو بودن و کدهای آن بررسی شود. اگر قالب سایتی که قرار است پروژه سئو آن را در دست بگیرید ریسپانسیو نباشد یا مشکلی داشت باشد می توانند شما را در حین کار اذیت کند.
برای ریسپانسیو بودن قالب می توانید از ابزار responsivedesignchecker استفاده کنید.
یکی دیگر از مواردی که می توانید در سئو فنی به آن توجه و در پروپوزال خود بیاورید اسکیما هایی است که در سایت استفاده شده است.
شرح فعالیت های روی سایت
حال که وضعیت کلی سایت را بررسی کردید می توانید بگویید قرار است روی سایت چه کارهایی انجام دهید و چگونه به رشد سایت کمک کنید مثلا:
افزایش تعداد بک لینک ها از ۷۰۰ عدد به ۳۰۰۰ عدد از سایت های معتبر
ایجاد ۱۰ محتوا در ماه برای سایت و آپدیت محتواهای قدیمی
رفع ایرادات فنی در دو ماه اول سایت
و ……
مواردی که شما می نویسید بستگی به وضعیت یک سایت دارد در هر قسمت که ضعف بیشتری می بینید باید برای آن بخش بیشتری را اختصاص دهید.
شرح تعهدات
یک بخش از پروپوزال سئو را باید به تعهداتی که نسبت به پروژه دارید اختصاص دهید. مثلا
بالا آوردن n تعداد کلمه کلیدی در لینک اول یا صفحه اول
افزایش کلیک به n تعداد در روز
و …..
برای نوشتن تعهدات خود به شدت توجه کنید شما این بخش را کاملا منطقی و بر اساس تجربیات تخصص خود بنویسید. نباید چیزی بنویسید که توانایی اجرای آن را ندارند یا آنقدر بترسید که درباره کاری که قرار است انجام دهید تعهدی نداشته باشید. شما می توانید در این بخش بندی را نیز تحت عنوان عدم اجرای تعهدات نیز بگذارید معمولا افراد از این کار می ترسند اما کسی که به دانش و تخصص خود شک نداشته باشد این بند را اجرا می کند. در ادامه بررسی دو تا تعهد یکی منطقی و عقلانی است و دیگری کاملا اشتباه است را بررسی می کنیم:
تعهد غیر عقلانی:
ما تعهد داریم که ۲۰ کلمه کلیدی را به لینک یک در مدت زمان ۸ ماه بیاوریم در صورتی از موعد مقرر گذشته باشد و این اتفاق نیفتد ما تمام مبلغ دریافتی را برمی گردانیم در صورتی که این تعدی کاملا اشتباه است.
تعهد عقلانی:
ما تعهد داریم ۲۰ کلمه کلیدی را به لینک یک در مدت زمان ۸ ماه بیاوریم در صورتی که از موعد مقرر گذشته باشد به ازا هر کلمه ای که در لینک ۲ و ۳ قرار دارد مدت ۴ ماه بیشتر روی آن کار می کنیم و و به ازای کلماتی که از لینک ۴ و بعد از آن قرار دارند n تومان یا n درصد به شما باز می گردانیم.
کارهایی که می تواند به دریافت پروژه سئو کمک کند
اقدامات زیر شاید در ذهن یک فرد سئوکار بی اهمیت باشد اما می تواند تاثیر زیادی در تصمیم نهایی یک کارفرما موثر است.
توجه به ظاهر پروپوزال
توجه به ظاهر چیزی که دارید می نویسید شاید برای خودتان اهمیت نداشته باشد اما کارفرما بسیار حائز اهمیت است سعی کنید هنگامی که قرار است یک فایل را تحت عنوان پروپوزال به کسی ارسال کنید به ظاهر آن هم توجه داشته باشید. سعی کنید متن شما مشخص با فونت مناسب نوشته شده باشد. تیتر ها از بدنه اصلی مجزا و متفاوت باشد. اگر حس وجود چند تصویر از نمونه کار قبلی یا هرچیز دیگری که می توانند به درک بهتر کارفرما کمک کند از آن دریغ نکنید.
معرفی خودتان
ممکن است کسی به سمت شما برای دریافت پروپوزال می آید شما را از قبل بشناسد نمونه کارهایی از شما دیده باشد یا … در همین میان کسانی هم هستند که ممکن است به صورت تصادفی به شما رجوع کرده باشند پس بهتر است اطلاعات کلی و یک معرفی درباره خود نیز ارائه دهید می توانید به برخی از نمونه کارهای خود نیز اشاره کنید. در واقع این بخش را به گونه ای بنویسید که اعتماد کارفرما جذب شود.
اهمیت به ارتباط با کارفرما
اگر حس کردید نظر کارفرما مثبت اما کمی نیاز به مشاوره یا آشنایی بیشتر دارد می توانید چندین تماس تلفنی یا یک جلسه حضوری برای صحبت های بیشتر ارائه دهید. اگر چه این بخش به نوشتن پروپوزال اهمیت ندارد اما می تواند به دریافت نهایی پروژه کمک کند.
سخن آخر
ما در این مقاله سعی کردیم نکات کلی درباره پروپوزال نویسی در سئو چه چیزهایی می تواند به شما دریافت پروژه کمک کند و چه مواردی بهتر است در پروپوزال نیاید را بررسی کردیم. امیدواریم این مقاله بتواند در مسیر حرفه ای شما تاثیر گذار باشد. اگر شما هم تجربه ای در این زمینه دارید یا نکته ای هست که فکر کمی کند در نوشتن پروپوزال سئو باید به آن اهمیت داد در بخش نظرات بگویید تا هم ما هم بقیه دوستان سئوکار از آن استفاده کنند.
ارسال دیدگاه