مدیریت کاربران در وردپرس
در یک سایت وردپرسی کاربران متفاوتی وجود دارند که می توان برای هر یک از آن ها نقش های متفاوتی تعریف کرد. برای مثال ما تعداد زیادی مشتری در یک سایت داریم یا افرادی را داریم که باید روی سایت با دسترسی های مختلف کار کنند مثلا نویسنده، فروشنده، مسئول قیمت گذاری و موارد دیگر. وردپرس این امکان را به شما می دهد که سطح دسترسی های مختلف برای کاربران خود تعریف کنید. دسترسی ها را آگاهانه و هوشمندانه به افراد ببینید چرا که با دادن دسترسی به افراد در واقع اطلاعات سایت خود را در اختیار آن ها قرار می دهید پس باید به تمام افرادی که قرار است دسترسی دهید به ویژه دسترسی در سطح بالا اطمینان داشته باشید.
دسترسی به کاربران
شما از قسمت پیشخوان وردپرس روی گزینه کاربران می توانید کلیک کنید سه بخش مختلف همه کاربران، افزودن و شناسه را مشاهده می کنید.
همه کاربران
با کلیک روی این گزینه لیستی از تمام کاربران سایت به شما نمایش داده می شود اگر هیچ کاربری در سایت ایجاد نکرده باشید باز هم در این بخش اطلاعات مدیر سایت با نقش مدیر کل به شما نمایش داده می شود پس هیچ گاه این بخش خالی نیست.
اگر هم کاربران بیشتری ایجاد کرده باشید در این بخش اطلاعات کلی درباره کاربران از جمله نام کاربری، نام، ایمیل، نقش، تعداد نوشته و آخرین باری که در سایت لاگین شده است را می توانید مشاهده کنید.
افزودن
هنگامی که شما قصد دارید کاربر جدیدی به سایت اضافه کنید با کلیک روی گزینه افزودن صفحه ای مشابه تصویر زیر به شما نمایش داده می شود.
در این بخش از شما اطلاعات کاربر جدید را دریافت می کند که بین این اطلاعات نام کاربری و ایمیل را حتما باید وارد کنید. برای انتخاب رمز عبور بهتر است از گزینه ساختن رمز استفاده کنید تا یک رمز قوی به شما بدهد. با زدن تیک فرستادن آگاه ساز به کاربر یک ایمیل به کاربر شامل اطلاعات کاربری او ارسال می شود.
انواع نقش کاربری در وردپرس
در این بخش شما می توانید نقش های متفاوتی را به کاربر اختصاص دهید، یک سری از نقش ها هستند که به صورت پیش فرض در وردپرس تعریف شده اند، علاوه بر این خود شما می توانید به عنوان مدیر سایت نقش های جدیدی تعریف کنید. به صورت پیش فرض در وردپرس نقش های زیر وجود دارد که دو نقش مدیر فروشگاه و مشتری در صورتی به شما نمایش داده می شود که از افزونه های فروشگاه ساز مانند ووکامرس استفاده کنید.
نقش مشترک
نقش مشترک به کاربران بسیار ساده سایت اختصاص داده می شود که می توانند عضو سایت ما شوند و از سایت بازدید کنند. در واقع شما از قبل در تنظیمات سایت می گویید اگر کسی روی دکمه عضویت کلیک کند و آدرس ایمیل و رمز عبور وارد کند نقش او در سایت مشترک است.
این تنظیمات را باید در پیشخوان قسمت تنظیمات و گزینه عمومی کلیک کنید. با توجه به آنچه در تصویر پایین مشاهده می کنید اگر تیک عضویت را بزنید بازدیدکنندگان سایت می توانند در سایت شما عضو شوند و در قسمت نقش پیش فرض باید این نقش را روی مشترک قرار دهید.
نقش مشارکت کننده
این نقش قابلیت دسترسی به نوشته های یک سایت را دارد و می تواند یک نوشته ایجاد کند اما قابلیت انتشار نوشته را ندارد و تنها می تواند نوشته را ذخیره کند.
نقش نویسنده
نویسنده به بخش نوشته ها و برگه های یک سایت در صورتی که خود او برگه و نوشته ای را ایجاد کند دسترسی و قابلیت انتشار دارد. در واقع نمی تواند به محتوای سایر کاربران دسترسی داشته باشد.
ویرایشگر
ویرایشگر به تمام محتوای سایت از جمله نوشته ها، برگه ها، دیدگاه ها و رسانه دسترسی دارد و علاوه بر محتوای مربوط به خود می تواند محتوای سایر کاربران را نیز تغییر دهد.
مدیر کل
مهم ترین نقش در سایت مدیر کل است که می تواند به تمام قسمت های مختلف یک سایت دسترسی داشته باشد.
افزونه user role editor
در بالا اشاره کردیم که شما می توانید علاوه بر این نقش ها نقش های دیگری نیز در سایت تعریف کنید یا عنوان نقش های از پیش تعریف شده را تغییر دهید، افزودن نقش ها از طریق افزونه ای به نام user role editor انجام می شود این افزونه را می توانید به صورت رایگان از مخزن وردپرس دانلود کنید.
کار با افزونه user role editor
بعد از نصب و فعال سازی افزونه در پیشخوان وردپرس بخش کاربران یک گزینه دیگر با نام افزونه اضافه شده است.
با کلیک روی نام افزونه user Role Editor به صفحه ای مشابه تصویر زیر می روید.
در قسمت شماره ۱ می توانید نقش مورد نظر را که قصد ایجاد تغییر روی آن را دارید انتخاب کنید.
در قسمت شماره ۲ چهار کار مختلف را می توانید انجام دهید که هر یک را توضیح می دهیم.
Add Role: در این قسمت شما می توانید یک نقش جدید تعریف کنید.
Rename Role: از این بخش می توانید عنوان یک نقش را تغییر دهید مثلا نویسنده را به محتوا نویس تغییر دهید.
Add Capability: از این بخش شما می توانید توانایی های یک نقش را کم یا زیاد کنید.
Delet Role: از این بخش شما می توانید یک نقش را به صورت کامل حذف کنید.
در قسمت شماره ۳ شما می توانید قسمت های مختلف سایت و انواع دسترسی هایی که در هر قسمت وجود دارد را مشاهده کنید و با زدن تیک یا حذف تیک دسترسی نقشی را که در قسمت ۱ انتخاب کرده اید کم یا زیاد کنید.
سخن آخر
در این جلسه از آموزش به مدیریت و نقش های متفاوت کاربران در یک سایت پرداختیم. شما باید دسترسی ها را با اطمینان و به صورت هوشمندانه به افراد بدهید، هر کسی باید تنها به بخشی دسترسی داشته باشد که به کار او مرتبط است بسیار پیش آمده است که افراد با دادن سطح دسترسی بالا به هر کسی که روی سایت کار می کند ضررهای زیادی را متحمل شده اند. دسترسی هر کاربر به سایت یعنی قرار دادن بخشی از اطلاعات سایت در اختیار فرد مورد نظر.
ارسال دیدگاه